Dit platina mes kost je net zoveel als een dikke Porsche

redactie 15 nov 2018 Entertainment

Zoek je nog een leuk mesje? Wat dacht je van dit platina mes? Inderdaad, in dit mes zit platina verwerkt. En niet zo’n klein beetje, 326 gram om precies te zijn. Maar daar blijft het niet bij. Het mes is ook besprenkeld met 320 echte diamanten. Waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat je genoeg grip hebt op het handvat als je ergens op in staat te hakken.

Bugatti onder de messen

Maar zoals de 320 diamantjes je waarschijnlijk al doen vermoeden gaat dit snijgereedschap niet voor de minste prijs over de toonbank. Wil je dit ding in je la hebben liggen, dan mag je eerst even 150.000 dollar aftikken. Omgerekend is dat een kleine 133.000 euro. Niet echt een scherpe (haha) prijs zou je zeggen. Maar de makers van ‘The Platinum Mamba’ zeggen dan ook dat je dit moet zien als de Bugatti onder de messen. Want daar is dit mes dan ook op geïnspireerd, een Bugatti Veyron en de luxe polsklokjes van Patek Phillippe.

Sterker dan staal

Messenmerk Sandrin Knives heeft dit scherpe stukje gereedschap overigens niet alleen gemaakt. Voor dit prijzige ding hebben ze samengewerkt met custom wapen-bedrijf Cabot Guns. Ook is het niet puur uiterlijk vertoon, het lemmet gemaakt van het zogeheten wolfraamcarbide. Volgens de makers zou dit sterker moeten zijn dan elk soort staal ooit gemaakt. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar anderhalve ton voor een mes blijft verdomd veel geld.

Reageer op artikel:
Dit platina mes kost je net zoveel als een dikke Porsche
Sluiten