Pisnijdige olifant jaagt toeristen in Krugerpark stuipen op het lijf

Redactie 19 Feb 2019 Entertainment

Als je op safari gaat op de Afrikaanse savanne dan zijn er een hoop dingen die je niet hoopt te overkomen. Op een zwarte mamba stappen bijvoorbeeld. Maar een woedende olifant die op je wagen af komt stormen, is ook niet perse iets wat je hoeft mee te maken. 

Begin deze maand was een groepje Australische toeristen in het Krugerpark op pad om de big five te spotten. Een van die vijf konden ze in elk geval afstrepen, gezien dit groepje olifanten. De kennismaking had van de toeristen ongetwijfeld wat minder intens gemogen, want als er een boze slurf op je af komt stormen van +- 6.000 kilo, dan kunnen we het ons voorstellen dat je onderbroek niet geheel wit uit de strijd komt. Al vragen we af of ze de nood inzien van de situatie, want ze zijn vooral bezig een beetje zenuwachtig lachen en foto’s klikken op hun telelens.

Uiteindelijk was het vooral grootspraak van de olifant en ging hij boos, maar onverrichterzake verder met de tocht van de kudde over de stoffige savanne. De toeristen hebben in elk geval een mooie anekdote voor op de eerstvolgende verjaardag. Mocht het je nog niet geheel duidelijk zijn, dan leggen we hier uit waarom het niet verstandig is om een olifant boos te maken.

Reageer op artikel:
Pisnijdige olifant jaagt toeristen in Krugerpark stuipen op het lijf
Sluiten