De Pioneer DDJ-200 is de perfecte tool om het vak van dj te leren

Redactie 18 Jul 2019 Entertainment

God is a DJ, zong Maxi Jazz van Faithless ooit. Aangezien we allemaal wel de godenstatus willen bereiken, zouden we ook wel willen kunnen draaien. Want natuurlijk geldt ook nog het motto girls love dj’s. Alleen is dat draaien zo makkelijk nog niet. Gelukkig biedt Pioneer DJ uitkomst, want met de nieuwe Pioneer DDJ-200 kan iedereen (met een iPhone of iPad) dj worden.

De DDJ-200 is de nieuwe slimme dj-controller van Pioneer DJ. Pioneer DJ ken je natuurlijk als het dj-merk bij uitstek. Maar niet alleen de Joris Voorns en Afrojacks van deze wereld worden bediend, ook de huis-tuin-en-keuken-dj kan bij Pioneer DJ terecht. Daar is deze controller weer een nieuw voorbeeld van, want dit is eigenlijk het perfecte apparaat voor iedereen die wil leren mixen.

Pioneer DDJ-200

Stay connected

Perfect voor de afters of de verjaardagsfeestjes, want een nummertje op Spotify aanzetten is ook zo suf. De set-up connect je met je iPhone, waarna je aan de slag kunt. Via de app WeDJ kun je nummers mixen uit je iTunes. Hij is ook compatible met andere streamingdiensten. Zo kun je de controller ook koppelen met SOundCloud Go+ of de LINK-streamingsdienst van Beatport. Mocht je willen mixen via Spotify, dan moet je de djay iOS app van Algoriddim hebben. Premium accountje is dan wel een vereiste, maar die heb je jaren geleden vast al bij een of ander abonnement gekregen. Nadeel is wel dat je je MacBook of Android-smartphones er niet op kan aansluiten, maar wellicht komt dat nog.

Like a pro

Qua looks ziet het er in elk geval bijzonder professioneel uit. Alsof je rechtstreeks uit Ibiza komt gevlogen. Glas champagne ernaast, koptelefoon in de nek en je bent er qua uitstraling eigenlijk al. De knoppen zijn gebaseerd op alle pro dj-apparatuur die Pioneer DJ maakt en dat straalt er vanaf. Verder is ‘ie is smal en licht, waardoor je ‘m makkelijk in je rugzak kunt meenemen naar afters, verjaardagsfeestjes of buurtbarbecues. Ben jij in een klap de man achter de knoppen en bepaal jij het ritme op de dansvloer aka woonkamer. Bovendien kun je ‘m aansluiten op een power bank, waardoor je niet eens een stopcontact nodig hebt om te shinen.

Pioneer DDJ-200

Dankzij een tutorial-functie worden je de eerste stapjes in het dj-bestaan bijgebracht. Hoe sluit je de controller aan, hoe gebruik je de verschillende functies, hoe breng je bepaalde effecten aan in je tracks, dat soort werk. Allemaal vrij rechttoe rechtaan, dus ook als je het technische vernuft hebt van een kameel dan kom je daar wel uit. Ook chill is de Transistion FX functie. Als je die activeert in WeDJ, kun je via de crossfader op simpele wijze nummers soepel in elkaar laten overgaan.

Prijs van Pioneer DDJ-200

En dat alles voor een heel aardig prijsje, want de DDJ-200 is verkrijgbaar voor €159.- Een hele nette prijs om jou de eerste stapjes in het dj-vak bij te brengen. Natuurlijk krijg mis je bepaalde functies, maar het is niet voor niets een controller voor beginners. Het is ook gewoon heel leuk speelgoed om een boring avond mee te spenderen. Totally toys for boys approved. Je krijgt heel veel waar voor een zachte prijs, dus wij kunnen ‘m absoluut aanbevelen. Meer informatie of anschaffen kan via pioneerdj.com.

Reageer op artikel:
De Pioneer DDJ-200 is de perfecte tool om het vak van dj te leren
Sluiten