Piloten manoeuvreren vliegtuig knap tussen drie windhozen door

Redactie 1 Sep 2017 Entertainment

Het is haast een standaard riedeltje om mensen van hun vliegangst af te helpen: ‘Vliegen is statistisch gezien de veiligste manier van vliegen.’ Als je net als dit vliegtuig tussen drie windhozen door vliegt, piep je waarschijnlijk wel anders.

Omdat je niet ziet wat er in de cockpit gebeurt, heb je geen idee of ze alles onder controle hebben. Het zal dus even niet zo’n relaxte vlucht zijn geweest voor deze passagiers in Rusland. Dit levert waarschijnlijk next level turbulentie op.

Het gebeurt allemaal boven de Zwarte Zee, boven de kust bij Sochi. Hetzelfde gebeurde een tijdje terug ook bij American Airlines vlucht 759. In het filmpje van de passagier hoor je de piloot zeggen dat ze wat onverwachte en lichte turbulentie, maar tegelijkertijd zie je dat de stoelen volledig los zijn gekomen van de vloer. Nogal een understatement dus.

Er raken dus wel degelijk mensen gewond bij dit soort acties. Dan moet je vooral denken aan gebroken neuzen en kneuzingen, zonder riem wordt je namelijk door de hele cabine geslingerd. Gelukkig is het vliegtuig verder wel veilig op de grond gekomen, zonder ernstig gewonden. Alle credits naar de piloten natuurlijk.

FHM-Vliegtuig Drie Windhozen
Bron: Evgenia Zibrova/Instagram.

Bron: LADbible.

 

Reageer op artikel:
Piloten manoeuvreren vliegtuig knap tussen drie windhozen door
Sluiten