Piero Ferrari zet plezierbootje te koop: 32,9 miljoen

Wij kennen Piero Ferrari, de zoon van Enzo, natuurlijk allemaal van zijn welbekende rode sportauto’s. Maar de Italiaan heeft ook een vinger in de pap bij de Italiaanse scheepsbouwer Ferretti Group. Hiervan bezit de 78-jarige miljardair zo’n 13% van de aandelen. Het is dus ook niet gek dat hij in zijn portfolio van vele voertuigen een megajacht heeft opgenomen. Toch wilt hij er vanaf, want de man heeft zijn jacht te koop gezet voor 32,9 miljoen.

De zoon van de oprichter van Ferrari heeft ook nog zo’n 10% van de aandelen van het automerk. Slecht heeft hij het dus alles behalve. Piero Ferrari is de tweede zoon van automagnaat Enzo Ferrari. Zijn vermogen wordt op een respectievelijke 8,1 miljard euro geschat.

Riva Race

De boot waar het om gaat is niet zomaar een boot. Het gaat om een boot met een zonnedek van 120 vierkante meter. Het jacht zelf is 50 meter lang. Waar vaak de regel geldt dat je een miljoen per meter betaalt, valt dat bij dit schip dus nog wel mee. Aan boord is er in de vijf ruime hutten plek voor tien gasten. Om deze gasten op hun wenken te bedienen is er ook nog eens plek voor negen bemanningsleden. Voor de nodige ontspanning aan boord kun je plaatsnemen in het hydromassagezwembad en even alles vergeten. Om de bevoorrading van het schip soepeltjes te laten verlopen krijgt de kersverse eigenaar ook een tender bij de aankoop. Hiervoor is keurig ruimte gemaakt in de ingebouwde garage van het schip.

En nu?

We hoeven niet bang te zijn dat Piero zich vanaf nu op een fluisterbootje door Giethoorn gaat bewegen, want de scheepsbouwer heeft al een nieuw model in de verkoop. Wat is dan de volgende stap na een jacht van 50 meter? Een jacht van 54 meter! Het merk Riva heeft al een nieuwe sloep klaarliggen die toch nét iets nieuwer en geavanceerder is dan het ‘oude’ schip van Piero.

Reageer op artikel:
Piero Ferrari zet plezierbootje te koop: 32,9 miljoen
Sluiten