Waarom de verlichting van Philips Hue een mega aanwinst is voor jouw huis

Ooit gedroomd van een huis dat je begroet met de perfecte sfeer, ongeacht je humeur of het moment van de dag? Laat ons je voorstellen aan de magische wereld van Philips Hue.

Licht is zo’n beetje de meest sfeerbepalende factor in je huis, dus zaak is om dit goed te regelen. Als er een bedrijf is dat befaamd staat om experts op het gebied van licht, dan is het Philips wel. Ze zijn er niet voor niets groot mee geworden. Vijf jaar geleden is de licht-afdeling afgesplitst en verdergegaan onder de bedrijfsnaam Signify. Zij focussen zich puur en alleen op licht en hebben verschillende verlichtingsmerken in hun portfolio hangen, waaronder Philips, WiZ en Philips Hue. Daarmee hebben ze menig woonkamer omgetoverd in een beregezellige ambiance.

Legio mogelijkheden

Het leuke is dat je met Philips Hue echt alle kanten op kan. Je kan jouw huis dus precies zo verlichten zoals jij dat wil. Bovendien kun jij het altijd aanpassen wanneer jij daar behoefte aan hebt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het hele scala aan kleuren dat je kunt kiezen. Met één tik op je telefoon verander je elke kamer in een kleurrijk paradijs. Het werkt werkelijk fantastisch.

Foto: Philips Hue

Sfeer

Om maar gelijk met het leukste te beginnen: het creëren van de juiste sfeer. Dim het licht, kies vooraf ingestelde scènes voor als je een boek leest, een serie aan het bingen bent of juist wanneer je je in de avonduren nog een deadline moet afronden. Daarbij kun je alles groeperen in zones, dus met één tik is de hele woonkamer in de juiste sfeer gezet. Van dromerige schemering tot noorderlicht en van een avond in Miami tot een nagebootste majestueuze ochtendzon, voor elk moment is er wel een geschikt thema beschikbaar.

Fluitje van een cent

Of je nu een staande lamp, hanglamp, buitenverlichting, inbouwspots of lichtstrips hebt, je bedient ze allemaal met gemak via de Hue-app of handige slimme wandschakelaars. Geen gedoe, binnen een paar minuten heb je alles geïnstalleerd. Ook ideaal voor de niet zo handige Harry’s onder ons.

Foto: Philips Hue

Haal alles uit je verlichting

Maar er is meer! Met Philips Hue heb de controle over je hele huis met slechts één druk op de knop, want je bedient alles in de Philips Hue app. Ga helemaal los met kleurvolle verlichting bij een huisfeestje of automatiseer je verlichting voor dagelijkse routines. Als je echt alles uit je verlichting wilt halen, ga dan voor het Hue Bridge-systeem. Hiermee kun je tot wel vijftig lampen aansluiten, sensoren toevoegen en je verlichting op afstand bedienen. Timers, automatiseringen, beter wakker worden en niet meer thuiskomen in het donker dankzij locatiebepaling; je kan het allemaal met de app. Wel zo nice als je je date mee naar huis neemt en alvast de romantiek een zetje in de goede richting wil geven.

Wij vinden de Bridge wel echt een must have, maar Philips Hue kan ook via Bluetooth verbinding maken, zodat je overal gebruik kan maken van de functies. Of je nou in een studentenkamer zit, in de kelder van je villa of op elke andere plek zonder router of internetverbinding.

De keuze is reuze

De mogelijkheden met Hue zijn eindeloos. Sensoren toevoegen, je lampen vanaf elke plek bedienen en andere slimme features ontgrendelen, het kan allemaal met de Hue Bridge. Stel je lampen in op specifieke tijden, laat ze automatisch dimmen als je in slaap valt en weer feller worden wanneer je ontwaakt na een nachtje slapen. Je kan ook instellen dat je lampen aangaan als je thuiskomt, zodat je nooit meer in het donker thuiskomt. Het is ook nog eens veilig, want ook tijdens je vakantie kun jij je lampen op gezette tijden aan en uit zetten, zodat het lijkt alsof je gewoon thuis bent.

Foto’s: Philips Hue

Camera’s

Philips Hue is niet zomaar een serie slimme lampen, het is een slim verlichtingssysteem dat veel verder gaat dan alleen in- en uitschakelen. En het is ook nog compatibel met allerlei andere apparaten. Nieuw bij Philips zijn bijvoorbeeld de Philips Hue Secure-camera’s. Zo worden verlichting en beveiliging in een systeem gecombineerd en kun jij altijd in de gaten houden wat er in en rond je huis gebeurt. Elke keer wanneer een camera een beweging waarneemt, krijg jij een melding op je telefoon. Onverwachts bezoek van een vriend? Met de terugspreekfunctie kun jij tegen je bezoeker praten. Mocht er iemand met een bivakmuts voor de deur staan, dan kun je met één tik in de app je verlichting laten knipperen of het alarm van je beveiligingscamera af laten gaan. Geeft wel zo’n gerust gevoel.

Philips Hue
De Philips Hue Secure camera. Foto: Philips Hue

Hebben?

Interesse gekregen in Philips Hue? Snappen wij, want dit zijn de onderscheidende gadgets waarmee jij jouw huis een dikke upgrade gaat geven. Meer info of bestellen doe je op philips-hue.com.

In samenwerking met Philips Hue

Reageer op artikel:
Waarom de verlichting van Philips Hue een mega aanwinst is voor jouw huis
Sluiten