Petr Cech haalt zijn keepershandschoenen weer uit de kast, maar wel voor een ijshockeyteam

redactie 10 Oct 2019 Entertainment

Ja mannen, jullie lezen het toch echt goed. De legendarische Tsjechische keeper houdt het nog niet voor gezien als keeper. Cech ruilt zijn kicksen om voor schaatsen, gaat te zien zijn in een iets groter tenue dan wat hij normaal gewend is en heeft een stick in z’n handen. Petr Cech wordt de nieuwe keeper van Guildford Phoenix, een ijshockeyteam uit London. Z’n helm kan ‘ie dus gewoon lekker op z’n kop houden.

Ijshockey

De 37-jarige Petr gaat dus een heel andere league betreden als voorheen. Eerder dit jaar trainde de beste man al mee met een ander ijshockeyteam en dat beviel hem blijkbaar wel. Hij gaat bij z’n nieuwe club wel precies doen als wat hij jarenlang bij Chelsea en Arsenal heeft gedaan: het doel onpasseerbaar proberen maken. Succes Petrtje!

Zijn nieuwe coach liet weten: ” We zijn erg blij dat Petr zich bij het team heeft gevoegd en we kijken ernaar uit om hem dit weekend in actie te zien. Hij is veel verbeterd sinds ik hem voor het eerst op het ijs zag en ik ben opgewonden om hem te zien spelen.”

Over zijn carrière-switch zei Cech zelf: “Ik ben heel blij dat ik de mogelijkheid heb om met Phoenix te spelen om de wedstrijdervaring te krijgen. Ik hoop dat ik dit jonge team kan helpen om zoveel mogelijk games te winnen als ik de kans heb om te spelen, na 20 jaar zal dit een geweldige ervaring voor mij zijn om de game te spelen die ik graag speelde en als kind zag

 

Reageer op artikel:
Petr Cech haalt zijn keepershandschoenen weer uit de kast, maar wel voor een ijshockeyteam
Sluiten