Zo bouw jij het perfecte thuiskantoor

Redactie 15 Jul 2020 Entertainment

Corona heeft de wereld flink op z’n kop gezet. Een van de belangrijkste veranderingen zal zijn dat we veel meer gaan thuiswerken. Nou is dat niet echt relaxed als je op een krakkemikkig stoeltje aan de keukentafel moet zitten terwijl twee kleuters jengelen om aandacht. Dat kan veel beter. Daarom: hoe je het beste je thuiskantoor moet inrichten.

1. De locatie

Als je in een studio woont wordt het natuurlijk lastig, maar ook dan kun je nog een thuiskantoor bouwen. Je verandert je huiskamer gewoon in een kantoor. Als je in een rijtjeshuis woont, dan zouden we het liefst de zolder pakken om te werken. Lekker rustig en makkelijk om te bouwen tot jouw home office.

2. Bureau

Zoals we al zeiden: de keukentafel is het niet. Zorg dat je een bureau hebt waaraan je kunt werken. Hoeven die paklijstenveloppen ook niet op de grond te slingeren. Zorg dat je het bureau op de goede hoogte zet, om gare blessures aan rug en nek te voorkomen. Kies dan een mooi plekje voor het bureau. Wil je een beetje uitzicht? Of toch liever tegen de muur aan? Een bureau met veel opbergruimte? Of gewoon een wit vlak waar je je laptop op kunt neerzetten. Denk erover na, want het komt je thuiskantoor alleen maar ten goede.

3. Stoel

Ook niet te onderschatten: de bureaustoel. Wil je lekker zitten of wat? Essentieel voor een goede houding. Je moet er wel een beetje ergonomisch bijzitten, anders kun je alvast een 10-rittenkaart voor de fysio boeken. Wil je niet. Niet bezuinigen op de bureaustoel dus.

4. Licht

Als het even kan is daglicht wel lekker. Hoef je niet zo met je ogen te knijpen waardoor je vriendin spontaan een afspraak bij de oogarts maakt. Zorg in elk geval dat je de ruimte goed kunt verlichten. Ook in de winter of als je ’s avonds nog veel tijd op je thuiskantoor besteed. Licht is sfeer en sfeer is goed voor de productiviteit. Uiteindelijk zal je er best wat uurtjes spenderen, dus beter zorg je dat het een ruimte is waar je het naar je zin hebt.

5. Accessoires

Zo, de ruimte staat. Dan over naar andere handige dingen. Sowieso moet je een goed koffiezetautomaat hebben voor je dagelijkse bakkie. Als het goed is staat die al in je keuken, dus die kun je daar gewoon laten staan. Kun je af en toe ook even van je plek wandelen, wat weer goed is voor de creativiteit. Planten doen ook een hoop voor de sfeer. Schaf dus een paar fraaie groene kletsers aan. Verder kun je nog een boekenkast aanschaffen inclusief boeken (staat zo lekker intellectueel), een c4 envelop, een gezellige muismap en natuurlijk een prullenbak waar je al je afgevinkte to do lijstjes in kan mikken.

Reageer op artikel:
Zo bouw jij het perfecte thuiskantoor
Sluiten