Pecco Bagnaia wederom wereldkampioen MotoGP na zenuwslopende race

Een schitterend feestje zondag voor Pecco Bagnaia op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Na de show van Jorge Martin op zaterdag in de sprintrace, ging het voor hem gisteren helemaal fout. Vroeg in de race ging ‘ie onderuit en nam ook nog eens per ongeluk Marc Márquez mee in z’n val. In een bloedstollende eindfase trok Bagnaia uiteindelijk aan het langste eind en pakte daarmee zijn tweede opeenvolgende MotoGP-wereldtitel.

Bagnaia zou eigenlijk vanaf P2 starten, maar door de gridstraf van Viñales mocht hij vanaf de pole position vertrekken. Martin stond op de tweede rij en begon vanaf P6.

Dan de race: Bagnaia had een waanzinnige start, maar Martin liet eveneens gelijk zien wat hij in huis had. Bij bocht twee zat hij al naast Bagnaia, met Brad Binder en Jack Miller in zijn achterwiel. Martin dook vol in de slipstream van Bagnaia, maar vergiste zich in het snelheidsverschil. Hij schampte de Ducati van Bagnaia en ging rechtdoor. Daarmee was ‘ie gelijk zeven plaatsen kwijt en misschien ook wel de kans op het kampioenschap.

Martin was vastbesloten om terug te komen. Hij ging flink de strijd aan met Viñales, wat hem tijd kostte. Eenmaal voorbij ging hij achter Marc Marquez aan, maar dat ging fout. Hij raakte Marquez van achteren, beide rijders eraf. Marquez maakte een harde smak en landde op zijn benen. Einde race voor die gasten, en Bagnaia was zo goed als zeker wereldkampioen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MotoGP™ (@motogp)

Circuit Ricardo Tormo

Bagnaia kreeg de smaak te pakken op het rechte stuk, Martin was uitgeschakeld. Pecco gooide meteen het tempo omlaag en besloot de race wat relaxter uit te rijden. Brad Binder nam de leiding over, maar ook hij maakte een fout en zakte naar P6. Zijn teamgenoot Miller pakte de koppositie.

Binder was overduidelijk gefrustreerd en probeerde naar voren te komen. Alex Marquez was het slachtoffer, hij kreeg een tik van Binder, maar gelukkig bleven ze allebei overeind.

MotoGP

Miller leek de race uit te rijden, maar maakte onnodig een schuiver en gaf de overwinning weg. Bagnaia kwam weer aan de leiding, met Zarco en Brad Binder in zijn kielzog. Fabio Di Giannatonio was snel en passeerde Binder, en even later ook Zarco. Aan het begin van de laatste ronde zat hij achter Bagnaia, klaar om de fabrieks-Ducati te grazen te nemen. Maar Bagnaia had alles goed op orde en pakte de winst. Di Giannantonio tweede, Zarco derde.

Reageer op artikel:
Pecco Bagnaia wederom wereldkampioen MotoGP na zenuwslopende race
Sluiten