Hoe overvallers op spectaculaire wijze 2,3 miljoen konden stelen uit een geldwagen

In Italië hebben overvallers op GTA-achtige wijze een geldwagen overvallen. Bij de strak geplande heist hebben de steeldieven gebruik gemaakt van brandende vrachtwagens en graafmachines. ‘Als je iets doet, doe het dan goed’ zullen ze wel gedacht hebben.

Op de tweede dag van het nieuwe jaar vertrok een Italiaanse geldwagen vanuit het plaatsje Bari. Het busje was onderweg naar Matera, hier zou ‘ie geld leveren op verschillende locaties zodat de pensioenen uitbetaald konden worden. Zover is het alleen nooit gekomen.

Gewapend met graafmachines

Iets over de helft moest het geldtransport stoppen. Twee grote vrachtwagens blokkeerden namelijk de weg. Enkele tellen later werd de geldwagen aangevallen door twee enorme graafmachines. Een van de bouwvoertuigen richtte zich op het motorblok. Hierdoor zou de mogelijkheid om te vluchten ontnomen worden. De andere graafmachine ramde met z’n gigantische graafbak de complete achterzijde van de gepantserde wagen aan gort.

Hierdoor konden de criminelen gemakkelijk bij het geld. Met machinegeweren in de ene hand en een buit van zo’n 2,3 miljoen euro in de andere hand renden de rovers naar hun vluchtauto. Maar niet voordat ze de twee vrachtwagens in lichterlaaie zetten. Dit om de niet lang daarna gearriveerde politie te vertragen.

Bewakers ongedeerd

De agenten merkten al snel op dat alle drie bewakers die in de geldwagen zaten er zonder kleerscheuren vanaf kwamen. Datzelfde geldt niet voor de gepantserde transportwagen. De foto’s geven een goed beeld van hoe deze agressieve roofoverval is uitgevoerd. De politie is een onderzoek gestart om de daders van deze The Italian Job-waardige stunt te vinden.

HLN

Reageer op artikel:
Hoe overvallers op spectaculaire wijze 2,3 miljoen konden stelen uit een geldwagen
Sluiten