Dit zijn de 5 mooiste plekken in Europa om op outdoor vakantie te gaan

Redactie 20 jun 2017 Entertainment

Je kunt natuurlijk het vliegtuig pakken voor een all inclusive vakantie naar de Dominicaanse Republiek of voor een habbekrats naar Turkije, maar laten we eerlijk zijn: het is veel stoerder om de auto te pakken, een backpack, zaklamp en tent achterin te gooien en het avontuur op te zoeken. De wijde wereld in met je donder! Wij geven je vijf magistrale plekken in Europa waar jij geheid een übervette outdoor vakantie gaat beleven.

Autohome MINI Countryman

Roadtrip waggie

Voordat we die gaan verklappen willen we eerst onze keuze voor de roadtrip auto pitchen. Wat dacht je van de nieuwe MINI Countryman? Dikke bak vinden wij dat. Alleen al vanwege die karakteristieke roffel die MINI’s altijd produceren. Daar vallen wij als een blok voor. Maar hij is pas echt perfect geschikt voor een dergelijke roadtrip vanwege de daktent van AUTOHOME. Die schroef je gemakkelijk op het dak, waarna jij je Countryman hebt omgetoverd tot de tofste slaapplaats ever. Verder kun je nog de optie ALL4-vierwielaandrijving aanvinken als je echt ruig gaat doen. Bestel ‘m als Cooper S en je bent helemaal ranger proof om naar de volgende outdoor walhalla’s te cruisen.

Klettersteig innsbruck

1. Innsbruck, Oostenrijk

Als we het over outdoor walhalla’s hebben, dan is Innsbruck zo’n beetje de eerste stad die in ons brein op de voorgrond treedt. Een topstad, dat hebben wij een paar jaar geleden al eens mogen ervaren. Het ligt pal tussen de bergen waar je de pure zuurstof zo in je longen absorbeert. Er zijn genoeg plekken waar je de auto neer kan plempen en je tentje uit kan gooien. Je kunt er ook goed uitgaan en bier drinken (niet onbelangrijk, het blijft vakantie), maar het is pas echt een hotspot vanwege alle activiteiten die je er kunt ondernemen. Via Ferrata klimmen (spannend), mountainbiketochten maken (intensief), wandelen (ontspannen) of paragliden (hoog). Noem het allemaal maar op, hier kan het.

raften belgische ardennen

2. Ardennen, België

Een lang weekendje in de buitenlucht? Dan kom je als Hollander al snel uit bij de Belgische Ardennen. Gelegen rechts onderin bij de zuiderburen ben je in een kleine vier uur gearriveerd. Heerlijk tot rust komen bij een kampvuur, mooie wandeltochten maken of keihard crossen door de uitgestrekte bossen en lekker barbecueën in de buitenlucht. Spanning en avontuur vind je bij het raften. Life is good, hmmkay.

La_Roque_Gageac

3. Dordogne, Frankrijk

Als je wat langer weg kan dan een weekendje, kun je ook nog een paar uur doorrijden richting de Franse Dordogne. Met je MINI Countryman is dat toch geen straf. De Dordogne ken je van de vakantie met je ouders toen Seedorf nog in het Nederlands elftal speelde. Maar waarom denk je dat je ouders daar naartoe gingen? Niet voor jou hoor. Omdat het daar verdomd mooi is! Eeuwenoude kastelen, prachtige meren en beekjes waar je kunt kajakken en vissen, prehistorische grottentochten. Dit is een serieus fraai stuk Europa. Als je er toch bent, kijk even bij het dorpje La Roque-Gageac, een plekje dat pal tegen een rots is aangeplakt. Levert mooie plaatjes op voor het fotoboek.

getno gard sundown

4. Getno Gard, Zweden

Meestal rijdt Nederland vakantieland naar onder als we op vakantie gaan, maar voor een outdoor vakantie ben je boven aan een veel beter adres. Scandinavië ademt een en al outdoor. Zweden bijvoorbeeld, waar jij en de natuur samensmelten tot één substantie. Als je na een weekje terugkomt ruik je naar dennenboom uit je giecheltje, zo schoon is het daar. Getno Gard is een schiereiland van zo’n 15 vierkante kilometer midden in het fabuleuze Åspen meer, in de regio Småland. Het staat bekend als een van de beste visregio’s van Europa. Anders kun je er ook prima fietstochten maken. Neem ’s avonds een boek van Jo Nesbø in je handen, adem diep in en je bent zen genoeg om tien winterdepressies te weerstaan.

5. Fjørden, Nøørwegen

Yes, we saved the best for last. Het is een eindje rijden (zo’n 20 uur), maar dit is by far een van de mooiste landen. Niet alleen van Europa, maar van heel planeet aarde. Zet je tent op langs de indrukwekkende fjorden, beleef overdag spectaculaire activiteiten als canyoning, zweefvliegen of abseilen en bedrijf ’s nachts de liefde met je vriendinnetje onder het kristalheldere licht van de Melkweg. Noorwegen is een garantie voor awesome avonturen. Als je dan toch gaat, bij het Geirangerfjord heb je een van de mooiste uitzichten ter wereld en in juni wordt in Voss een Extreme Sports festival gehouden. Zéker de moeite waard.

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 mooiste plekken in Europa om op outdoor vakantie te gaan
Sluiten