Ouderwets opladen van je telefoon is binnenkort verleden tijd

redactie 16 nov 2016 Entertainment

Binnenkort is het geen probleem meer als je je telefoon vergeet als je een paar dagen van huis bent. Waar je normaal aan het valium moet door je paniekaanvallen, hoef je je door deze uitvindingen geen zorgen meer te maken om een lege batterij.

Onderzoekers van de Cornell University schrijven in Nature dat ze een manier hebben gevonden om magnetoelektrisch multiferroïsch materiaal te produceren die je smartphone honderd keer efficiënter laat opereren. Dat betekent dus, in normaal Nederlands, dat je telefoon veel minder vaak aan de lader moet. Heel relaxt. Er zijn ook nog wat andere manieren waarop de oplaadwoede wordt bestrijd, maar of ze allemaal even handig zijn…

Nooit meer een lege batterij van je telefoon

Hoge capaciteit batterijen
Klinkt als een goede oplossing, meer batterij is meer energie. Dus hoef je ‘m minder op te laden. Je telefoon ziet er alleen wel uit als een gemiddelde Amerikaanse koelkast, helaas wel zonder de chille ijsmachine. Die energie raak je trouwens ook net zo hard kwijt als je high resolution scherm steeds feller en scherper wordt.

Snel oplaadbare batterijen
Er zijn al wat telefoons die nog maar een half uurtje nodig hebben om op te laden, de OnePlus 3T bijvoorbeeld. Half uurtje aan de stroom en de hele dag online met je mobiel, klinkt als een goede deal. Maar ja, je hebt niet altijd een stopcontact in de buurt.

Draadloos opladen
Hier wordt al een tijdje hard aan gewerkt. Het is een beetje hetzelfde idee als verbinden met de WiFi. Scheelt ook behoorlijk met WhatsAppen of een video kijken, die draad zit toch altijd een beetje in de weg. Dit zou dus een hele chille oplossing zijn.

Niet hoeven opladen
Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Je telefoon überhaupt nooit meer opladen. Er zijn al horloges waarbij je de batterij niet meer hoeft te verwisselen of die je niet meer hoeft te chargen. De PowerWatch zet je lichaamswarmte bijvoorbeeld om in energie. Hier worden we heel enthousiast van.

Reageer op artikel:
Ouderwets opladen van je telefoon is binnenkort verleden tijd
Sluiten