De week aftrappen met de mooiste Oranje Leeuwinnen

Vrouwen en voetbal, dit blijft een heerlijke combi als je het ons vraagt. De groepsfase van het EK vrouwenvoetbal is begonnen, dus tijd om de balans op te maken na de eerste wedstrijd tijdens dit Europees kampioenschap. Onze eigen Oranje Leeuwinnen mochten het spits afbijten tijdens het duel tegen het Zweedse vrouwenvoetbalteam. Na 90+5 minuten moesten we het doen met een gelijkspel van 1-1.

Misschien niet de beste wedstrijd van de vrouwen in het oranje. Maar, door de moeizame start kunnen ze alleen nog maar harder gaan knallen tijdens het volgende potje in de groepsfase, toch?

Nederland – Zweden

De wedstrijd niet gezien? We delen nog even de belangrijkste stats met je. Komen ze: 9 schoten, 3 schoten op doel, 49% balbezit, 448 passes, 75% passnauwkeurigheid, 4 overtredingen, 0 gele of rode kaarten, 1 keer buitenspel en 3 hoekschoppen. Om de dames succes te wensen tijdens hun wedstrijd tegen Portugal aankomende woensdag 13 juli, zetten we een aantal speelsters voor je op een rij. Kun je ze even succes wensen. Wel zo aardig toch.

Jill Roord

De blondine maakte hét doelpunt van deze wedstrijd in de 52e minuut. Reden genoeg om haar even in het zonnetje te zetten. Lekker gedaan, Jill!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jill Roord (@jillroord)

Daphne van Domselaar

Na een ongelukkig moment moest keeper Sari van Veenendaal plaatsmaken voor EK-debutante Daphne van Domselaar. Fact: ze speelde pas één oefeninterland voor Oranje. De FHM-spotlight moeten we dus ook even richten op deze 22-jarige keepster.

Een bericht gedeeld door Daphne van Domselaar (@daphnevdomselaar)

Lineth Beerensteyn en Victoria Pelova

Door Jill Roord en Danielle van de Donk te wisselen voor Lineth en Victoria probeerde Mark Parsons nieuwe energie in het team te blazen. Met succes, want de tweede helft speelden de Oranje Leeuwinnen een stukkie beter.

Een bericht gedeeld door Lineth Beerensteyn (@linethbeerensteyn)

Een bericht gedeeld door VICTORIA PELOVA (@victoriapelova)