OnePlus 6T review: een premium smartphone voor een zacht prijsje

09 dec 2018, 20:00 Entertainment
schermafbeelding 2018 12 04 om 172751

Premium smartphones lijken steeds duurder te worden. Als je een vlaggenschip in je broekzak wil betaal je al gauw bijna duizend euro. Wil je een topmodel met een stukje fruit achterop dan ga je daar zelfs al ruimschoots overheen. Moeten fancy features dan per se zoveel kosten? OnePlus vindt van niet, en dat bewijzen ze met de nieuwe OnePlus 6T.

Voordat we je mond open laten vallen door je de prijs te vertellen, willen we eerst even hebben over de telefoon zelf. Wij hebben het toestel namelijk een tijdje getest. Wat direct opvalt is de wonderlijke kleur die het toestel heeft. De stevig aanvoelende telefoon fade prachtig van modieus zwart naar elegant paars. Draai je ‘m om dan zie je het riante 6,4 inch scherm dat de complete voorkant van de smartphone vult. Er is alleen een plekje bewaard gebleven voor de zogeheten ‘notch’ waar OnePlus de front-facing camera geplaatst heeft. Deze camera zorgt er ook voor de Face Unlock feature, hiermee unlock je je mobiel sneller dan jij abracadabra kunt zeggen. Waarschijnlijk red je het niet eens om de eerste lettergreep uit je strot te krijgen voordat de telefoon z’n homescreen showt.

schermafbeelding 2018 12 04 om 164314

Scanner in het scherm

Dit is trouwens niet de enige manier om toegang tot je toestel te krijgen. Een primeurtje voor deze mobiel is de zogeheten Screen Unlock feature. Waar andere telefoons soms een vingerafdrukscanner hebben in de vorm van een knop, zit ‘ie bij de OnePlus 6T verwerkt in het scherm. Een functie die je laat ervaren hoe Marty McFly zich moet hebben gevoeld toen ‘ie voor het eerst op een hoverboard stapte. De 6T doet dit door een fel licht op je vinger te schijnen en met een cameraatje onder het scherm zo je vingerafdruk te lezen. Deze manier is net zo veilig als andere vingerafdrukscanners, dus je kunt er ook gewoon mee telebankieren. Op dit moment werkt nog net iets langzamer dan andere scanners, maar je kunt in die enkele extra milliseconden wel genieten van gruwelijke graphics waardoor je het gevoel krijgt dat je met een of ander futuristisch apparaat van doen hebt. De scanner op deze uitzonderlijke locatie is dan ook flinke upgrade van de OnePlus 6, die eerder dit jaar uitkwam.

animated

Wat nog meer een upgrade heeft gekregen is de camera. Niet qua hardware, maar wel qua software. De dubbele camera van 16 en 20 megapixel aan de achterkant hebben nu namelijk ook een nachtmodus. Met Nightscape kun je namelijk in een stedelijke omgeving veel betere foto's maken in het donker. De telefoon schiet dan namelijk heldere plaatjes zonder ruis en hij neemt kleuren een stuk beter op in de foto. Deze leuke feature kan nog wel iets beter, maar daar kunnen software updates in de toekomst wellicht nog voor zorgen. De smartphone heeft ook Studio Lighting, een speciale modus die de belichting van portretfoto's digitaal aanpast zodat het een professionele look heeft. Hiervoor heeft OnePlus samengewerkt met fotograaf Kevin Abosch. Een 16 megapixel front-facing camera biedt je de mogelijkheid om kekke selfies te maken.

Retesnel opladen

De nieuwe smartphone heeft ook een grotere accu. De riante accu heeft nu namelijk een capaciteit van 3700 mAh. Mocht je van dat getal niets wijzer worden, weet dan dan dat dit vrij groot is voor een mobiel in deze prijsklasse. We merkten dan ook dat we pittig lang met de batterij van de smartphone konden doen. Bovendien laadt ‘ie dankzij het zogenaamde Fast Charge retesnel op. Een half uurtje aan de kabel en je batterijpercentage is weer met 50 tot 60 procent gegroeid. Helaas kan ‘ie niet draadloos opladen. Volgens OnePlus hebben ze dit gedaan omdat deze technologie nog niet zo ver voor ontwikkeld was om aan hun hoge eisen te voldoen. Het moet namelijk wel allemaal een beetje rap gebeuren.

Zacht prijsje

Iets anders dat bij het vlaggenschip van OnePlus achterwege is gelaten is de 3,5mm Jack. Maar ja, dat hebben tegenwoordig wel meer premium smartphones. Wat minder overeenkomt met de topmodellen van andere merken is de prijs. OnePlus weet het keer op keer te flikken high-end smartphones voor een zacht prijsje te maken. De krachtige en elegante smartphone die wij hebben getest kost namelijk slechts 589 euro. Ja, dat lees je goed, 589 euro. Mocht je nu denken, doe mij er een: oneplus.com en belsimpel.nl bieden uitkomst.

Delen met
Ook interessant