OMEGA houdt ons niet langer in spanning: nieuwe OMEGA Speedmaster Moonwatch is onthuld

Het is de meest iconische horlogecollectie op aarde. De OMEGA Speedmaster Moonwatch. Rode accenten op een witte ondergrond en dat zonder rode wijn te laten vallen op je hagelwitte shirt. Oorspronkelijk is het horloge ontworpen voor racepiloten, maar tegenwoordig heeft iedereen met een beetje smaak een van de modellen op de horlogeplank liggen.

Al sinds november 2023 wachten wij samen met meerdere horlogeliefhebbers op de lancering van de nieuwe Speedmaster. Toen kregen we namelijk al een tipje van de sluier, bedoeld of onbedoeld.

Kleine preview

New York was afgelopen november de thuisbasis van de OMEGA-tentoonstelling. Hier viel het scherpe fans al op dat de merkambassadeur een klokje droeg die nog niet op de markt was. Een Speedmaster met een witte plaat, die kenden we nog niet! De spanning is over want we mogen eindelijk onze expertise loslaten op beeldschone nieuwe horloge.

OMEGA Speedmaster Moonwatch

Het eerste horloge dat op maanoppervlak is gedragen, niet veel merken kunnen pronken met die titel. Je voelt hem al aankomen: OMEGA mag dit wel. Toen Neil Armstrong en Buzz Aldrin namelijk in 1969 hun voet op de maan plantten, had Buzz het horloge om. Het was een tactische keuze, want de Speedmaster, ook wel Speedy genoemd, moest met de hand worden opgewonden. Dit is voordelig op de maan omdat je hierbij niet afhankelijk bent van zwaartekracht.

Hagelwit

De keuze voor een witte wijzerplaat is niet zomaar uit de lucht, of ja, uit de ruimte komen vallen. Deze kleur is gebaseerd op de witte en zwarte ruimtepakken die de astronauten tegenwoordig dragen. Om in de onheilspellende ruimte de tijd goed af te kunnen lezen zijn de rode accenten toegevoegd. Als we even de techniek induiken, praten we over een 42 millimeter kast, die je pols beklijft met een roestvrijstalen band met vijf schakels in de breedte. De gangreserve bedraagt 50 uur, wat vergelijkbaar is met eerdere jaargangen.

Voor een schappelijke 9.000 euro hang jij dit hagelwitte uurwerk om je pols, stuur je even een fotootje als je hem hebt?

Reageer op artikel:
OMEGA houdt ons niet langer in spanning: nieuwe OMEGA Speedmaster Moonwatch is onthuld
Sluiten