Offroad crossen met de Bentley Continental GT Rally Edition

Redactie 9 Sep 2017 Machines

Hoi Bentley. Normaal een garantie voor bloedsnelle cruisers over het asfalt, maar voor de verandering hebben ze eens wat anders gebouwd. Zie hier de Continental GT Rally Edition. Op deze offroader, die eerder al te zien was op National Geographic’s Supercar Megabuild, zit voor een waarde van ruim € 27k aan offroad upgrades. Het een uniek stukje Dakar-geïnspireerde 4×4 voertuig staat nu op een veiling, dus een beetje haast mocht je ‘m willen kopen.

Als je jezelf afvraagt waarom de eigenaar deze gruwelbak verkoop, wij snappen het ook niet. Vooral omdat het een ideaal voertuig is in elke omstandigheden. Uiteraard zit er onder de motorkap ook wat moois, een 6.0-liter W12-motor, nog net wat bruter dan een V12-motor. En natuurlijk alle luxe toeters en bellen die je van een Bentley mag verwachten zijn aanwezig.

Het wordt allemaal nog veel meer interessant door alle aanpassingen zoals bijvoorbeeld Quantum Racing-instelbare schokbeschermers op elke hoek, aangepaste stalen wielen die in dikke rally banden worden verpakt, een externe rolkooi van ADS staal, LED-racelichten, een reservewiel en jerry cans op het dag, en stalen bescherm platen onder het chassis. De straat legale bak kan met een beetje sponsor bestikkering zo mee doen in het rally kampioenschap.

Wil je een poging wagen op de veiling? Hier moet je zijn.

FHM Bentley Continental GT Rally Edition
FHM Bentley Continental GT Rally Edition
Reageer op artikel:
Offroad crossen met de Bentley Continental GT Rally Edition
Sluiten