Italianen en stijl: ze passen het ook toe op deze Officina Armare BadGal superjacht

redactie 4 Dec 2020 Machines

Het Italiaanse Officina Armare is het merk achter deze ontzettend vlotte jacht. De boot, geïnspireerd op automerk Lamborghini, heeft een 141 foot jacht gebouwd. En het ziet er nog eens hartstikke strak uit ook!

BadGal

De zogenaamde BadGal beschikt over twee MTU 12V 4000CM93L-motoren om het enorme schip naar 29 knopen te duwen, ongeveer 33 mph. De vraag is natuurlijk, hoe komt het dat zo’n ontzettend grote jacht die snelheid kan bereiken. Dat heeft alles te maken met het design van dit pareltje. Door een planerend rompontwerp vaart de boot niet door het water heen, maar als het ware óver het water. Tuurlijk snelheid is altijd mooi meegenomen, maar het ontwerp doet het ‘m voor ons hoor. In profiel worden twee gigantische zwarte ramen samengevoegd door een contourlijn, met een hoge steile lijn die van boeg tot achtersteven loopt.

Luxe interieur

Het luxe interieur in barokstijl wordt getoond met zijden tissues voor gordijnen, voeringen en lakens. Mahoniehout voor bureaus, nachtkastjes en tafels en marmer voor aanrecht en badkamers. Als je door het hoofddek loopt, zie je een grote eetkamer en een woonkamer die wordt verlicht door torenhoge ramen, compleet met een open bar. Een trap leidt naar het bubbelbad op het bovendek, daar kan je ook de lounge, het terras en verrassend genoeg, een muziekstudio vinden. Het hoofddek biedt plaats aan twee mensen in een grote mastercabine, plus acht mensen in vier gastenhutten met eigen badkamer op het benedendek, waar een waterdicht schot de gasten gescheiden houdt van zes bemanningsleden en kapiteinshutten.

De Officina Armare BadGal, die in 2023 gereed moet zijn, wordt op de website van Worth Avenue Yachts vermeld tegen een niet bekendgemaakte prijs die op aanvraag verkrijgbaar is.

Reageer op artikel:
Italianen en stijl: ze passen het ook toe op deze Officina Armare BadGal superjacht
Sluiten