Nyck de Vries tekent contract in de Formule 1: “Dreams do come true”

De champagne kan worden ontkurkt in huize de Vries, want wat al een tijdje in de lucht hing is nu definitief: Nyck de Vries tekent een contract in de Formule 1. De 27-jarige coureur gaat rijden voor AlphaTauri, waar hij de opvolgers is van Pierre Gasly, die op zijn beurt weer vertrekt naar Alpine.

Het contract volgt na een indrukwekkende race eerder dit seizoen in Monza, waar hij als invaller voor Alexander Albon in een Williams mocht plaatsnemen. Hij kwalificeerde zich als achtste, werd uiteindelijk negende en nam zo twee punten mee naar huis voor Williams.

Fenomenale prestatie

Het leverde hem de eervolle titel Driver of the Day op en heel veel lof van alles en iedereen in de F1. Zo zei Williams-teambaas Jost Capito: “Nyck moest zaterdag opeens de auto in en dan moet hij na één vrije training zijn eerste kwalificatie en eerste Formule 1-race ooit afwerken. Natuurlijk heeft hij ervaring in de simulator en eerder dit jaar al eens een training voor ons afgewerkt. Ik wil dus niet zeggen dat het onmogelijk is, maar het is nog steeds heel moeilijk. Hij heeft dit weekeinde laten zien dat hij heel snel kan leren. En als je dan zo’n race rijdt, zonder fouten, is dat fenomenaal.”

Na de race in Monza kwam de geruchtenmolen rondom Nyck de Vries en een stoeltje in de F1 op volle toeren. Alpine zou interesse hebben en Williams zou het ook wel zien zitten om hem een stoeltje aan te bieden, maar uiteindelijk is het AlphaTauri die er met zijn handtekening vandoor is gegaan, zo werd vanochtend bekend gemaakt.

Reactie Nyck de Vries

Op Instagram schrijft Nyck: “Mijn hele leven hebben we gedroomd van dit moment en nu ben ik sprakeloos. Ik ben superblij dat ik volgend voor AlphaTauri op de grid sta in de Formule 1. Dreams DO come true!” Ook richt hij zich in zijn digitale dankwoord op zijn vader: “We did it. Dankjewel voor jullie eindeloze support, geloof en liefde. Zonder jullie had ik dit niet gekund. The best is yet to come.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Historisch

De afgelopen jaren was Nyck de Vries onder contract bij Mercedes, waar hij als reservecoureur actief is. Vorig jaar veroverde hij de wereldtitel in de Formule E. Twee jaar daarvoor won hij de titel in de Formule 2. De man heeft zodoende een aardig palmares opgebouwd. Volgend jaar kunnen we ons dus verheugen op twee Nederlanders in de koningsklasse van de autosport. Quizvraag voor thuis: de laatste keer dat dat gebeurde? Daarvoor moeten we terug naar 2006, het jaar dat Christijan Albers en Robert Doornbos (drie races voor Red Bull) rondjes reden in de F1. 2023 wordt dus op voorhand al een extra interessant seizoen voor de Nederlandse (auto)sportliefhebbers. Gefeliciteerd Nyck!

Reageer op artikel:
Nyck de Vries tekent contract in de Formule 1: “Dreams do come true”
Sluiten