NPO komt met een waargebeurde misdaadserie Stanley H.

redactie 29 Sep 2019 Entertainment

Dat misdaad een lekker hoofdingrediënt is voor series, blijkt wel uit onder andere The Bridge, Narcos, Undercover. Nu komt NPO met een eigen Nederlandse misdaadserie over een van Nederlands meest beruchte gangsters: Stanley Marshall Hillis. Spannend!

Stanley H

Voor de jongeren onder ons die Stanley niet kennen hier is een kleine introductie van de man. Geboren in die oh zo mooie stad Den Haag was Stanley een rustige en verlegen jochie. Maar dit veranderde snel toen hij koos voor het criminele pad. Hij begon als een beruchte bankovervaller en kreeg veel straatcredit als crimineel door twee keer uit de gevangenis van Scheveningen en een keer uit de koepelgevangenis (Arnhem) te ontsnappen. Ook ontsnapte hij uit de Bijlmer gevangenis. Zelfs als je hem had gepakt, had je hem dus niet. Hij voelde zich dan ook opgenaaid en besloot toen een inmiddels iconisch interview te houden met Sonja Barend. Verkleed en al deed hij zijn verhaal. Op zijn minst gezegd dus een ‘bijzonder’ mannetje.

The Dutch Pablo

Met een dikke drugshandel (XTC) in de jaren 90 en enkele liquidaties is onze Stanley een beetje de Nederlandse versie van Pablo Escobar. Hij werd gezien als een man die alles wist en alle touwtjes in handen had. Een echte meestercrimineel. Tenminste dit was hij tot hij op 21 februari 2011 zelf het loodje legde. Hoe gebeurde dat? Dan moet je maar even de serie checken!

De serie

Jeroen Spitzenberg kruipt in de huid van Stanley H. voor de rest zijn er rollen voor onder andere Jochem ten Haaf en Juliette van Ardenne. Uit de trailer kunnen we opmaken dat er veel actie, bedrog, drugs en Nederlands gescheld in voor komt. Alles wat je wil van een misdaadserie. Wij gaan kijken. De misdaadserie van Tim Oliehoek is vanaf 13 oktober te zien op NPO 3 en aanstaande zaterdag op het Nederlands Film Festival dat deze week gaande is.

Reageer op artikel:
NPO komt met een waargebeurde misdaadserie Stanley H.
Sluiten