Noa Lang: de meest pure voetballer van Nederland

Noa Lang, sterspeler van PSV, en misschien wel van de volledige Eredivisie. Een weergaloze voetballer waar ontzettend veel over gezegd en geschreven is. Iets wat hij onlangs in de officiële podcast ‘Spelershome’ van PSV uitgebreid met presentatrice Maddy Jansen besprak. In het interview uit Lang zich op zijn meest pure manier en spreekt vol openheid over zijn struggles in het verleden. Ook neemt de linksbuiten in de nieuwe podcast Pingelaars, zoals we Lang kennen, geen blad voor de mond. 

Morgenavond staat PSV voor een cruciale uitwedstrijd tegen Sevilla FC in de Champions League. De club is er alles aan gelegen om een resultaat te halen. Bovendien is Noa Lang weer aan boord. De man is na weken blessureleed eindelijk weer terug en maakte afgelopen zondag in de wedstrijd tegen FC Twente zijn rentree.

Headlines

Jarenlang, ook tijdens zijn uitstapje naar België, toen hij bij Club Brugge speelde, haalde Lang vaak de krantenkoppen. De aanvallers bespreekt zelf vaak genoeg hoe je in Nederland, als je eenmaaI een stempel hebt, er maar moeilijk van af komt. Daarnaast toont hij zich in het interview met Maddy Janssen van PSV ook van zijn zachtere kant, bijv. wanneer het over kinderen gaat. Hij deelt: “Ze zijn eerlijk en nog niet verpest door het leven.” Zijn ogen beginnen te stralen wanneer hij over zijn eigen kinderen praat: “Hij is ook een beetje gek”, zegt hij met een glimlach. Dat Noa Lang zijn hart op de juiste plaats heeft bewees hij al eerder. De winst van de Johan Cruijff Schaal eerder dit seizoen, vierde hij met kinderen die een beperking hebben.

Mama

Emotioneel wordt het als er mooie woorden van zijn moeder over Langs jeugd ter sprake komen. Maddy Janssen, de interviewster, deelt: “Ik sprak jouw moeder gisteren. Zij zei me dat ze heel erg trots was en is op jou. Omdat jij je staande hebt gehouden als puber.”

Lang stapt in het interview terug in de tijd, waarin hij als jeugdspeler van Feyenoord naar Ajax ging. Deze overstap, samen met de druk van buitenaf, bracht mentale problemen met zich mee. Maddy vertelt over het gesprek met de moeder van Lang: “Menig puber zou depressief geworden zijn, maar jij probeerde je moeder zelfs te beschermen. Ze zei me dat je altijd zei: ‘Mam, lees zulke dingen niet’.” Lang raakt emotioneel door de woorden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PSV (@psv)

De tranen vloeien als hij spreekt over de band met zijn moeder en de lastige jeugd die hij heeft doorstaan. “Mijn moeder weet gewoon dat het voor mij niet altijd makkelijk is geweest. Ik lig al sinds ik klein ben onder een vergrootglas. Maar waarom?” Lang vecht met zijn emoties terwijl hij benadrukt dat hij altijd heeft gestreden tegen de druk en mentale uitdagingen.

Muziek

Zoals Noa Lang eveneens in het interview bespreekt, is muziek echt een passie van hem. “Bij mij in de straat was een jongen met een studio. Toen kwam er een keer een catchy beat langs, waar ik voor de grap op zei: “Noano op je feestje, Noano 7k op je feestje”. Daar maakten de vrienden een nummer van die vervolgens via TikTok viraal ging. Dat deed Lang besluiten om hem ook op Spotify uit te brengen. Zoals als ‘ie in de track ook zegt: “Dit is wat jullie wilden, toch?” Het nummer wordt flink gestreamd in Nederland, inmiddels staat de teller op zo’n zeven miljoen streams.

Transfer

Lang leek eerst helemaal niet naar PSV te gaan, maar volgens hem naar Leeds United. “Leeds wilde me oppikken voor veertig miljoen euro vanuit Brugge. Uiteindelijk ging de deal niet door en op dat moment zat ik er echt even doorheen.” Een transfer bleef dus uit en vervolgens kwamen PSV en Feyenoord op zijn pad. Lang koos uiteindelijk voor PSV. Toen hij Club Brugge verliet voor de Eindhovenaren maakte hij een nummer als bedankje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noa Noëll Lang (@noano)

Pingelaars

Maar Noa Lang zou Noa Lang niet zijn als ‘ie in een andere podcast nog wat extra olie op het vuur gooit voorafgaand de kraker Feyenoord – PSV van aanstaande zondag. Zoals de man zelf wel eens zegt: “Ik heb ook mijn streken”. In Podcast de Pingelaars met o.a. rapper Jack neemt Lang geen blad voor de mond en is ‘ie lekker aan het dollen. Als hem wordt gevraagd naar de uitslag van de wedstrijd van aanstaande zondag tussen Feyenoord en PSV, houdt Lang het simpel: “0-3!” Daarna praat de aanvallers op een opvallende manier over Marcus Pedersen, die inmiddels door Feyenoord is uitgeleend aan Sassuolo. Toen we tegen ze speelden in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zei de trainer: “‘Noa, geef die rechtsback wat ruimte.’ Ik hoefde niet eens te pressen. Hij noemde hem een kip zonder kop.”

Noa Lang

Vandaag de dag staat Lang sterk in z’n schoenen en zegt hij mentaal enorm gegroeid te zijn, zoals hij zelf zegt en zoals we hem kennen: “Zeg maar wat je wil, ik word er alleen maar beter van.”

De beleving van dit interview is authentiek en oprecht. Je ziet niet vaak dat voetballers zich zo puur en open opstellen. Nieuwsgierig geworden? Check het interview in onderstaande link.

Reageer op artikel:
Noa Lang: de meest pure voetballer van Nederland
Sluiten