Gaat de Nissan GT-R productie dan nooit stoppen?

Jaja, we weten het. Die fabrikanten daar bij Nissan lijken niet te kunnen ophouden met die Nissan GT-R. Toch blijft het publiek de auto’s doodleuk aanschaffen dus waarom zouden ze stoppen? Het lijkt alsof Nissan hier ook geen antwoord op heeft en daarom voor de zekerheid maar hun 2025 modellen heeft aangekondigd. Grote veranderingen? Nee. Leuke veranderingen? Ja!

De Nissan GT-R maakte zijn  debuut al in 2007. Dit gebeurde toen op de motorshow van Tokyo. De modelnaam GT-R staat voor Grand Turismo Autoracing. Die eerste twee woorden kunnen we ook kennen van het bekende autoracespelletje voor op de PlayStation.

Vernieuwing Nissan GT-R

Zoals we in de intro al aangaven zijn er geen mega grote veranderingen gedaan aan de auto. Naar onze mening zijn dingen soms ook gewoon goed zoals ze zijn! Daarom gaan we jullie helaas niet blij kunnen maken met enorme toenames in paarden of newtonmeters, maar wel met prestatieverbeteringen. Die prestatieverbeteringen gaat Nissan in het 2025-model realiseren door hun zuigerveren en drijfstangen opnieuw te balanceren, en hierbij ook de krukas mee te nemen. Dit klinkt natuurlijk heel abstract, dus wat houdt die balans nou in? Het belangrijkste wat je hierover moet weten is dat een goede balans zorgt voor een evenredig toerenverloop. Door deze dus opnieuw uit te balanceren bouwt de auto sneller toeren op, waardoor de turbo beter doorspoelt. Dit doet veel met de rijervaring van de GT-R.

Looks

Nu mag er dan qua prestaties weinig aan de hand zijn met het nieuwe model, qua looks heeft Nissan wel degelijk iets proberen te veranderen. Wat een onderscheidend kenmerk gaat zijn is het alumilium Takumi-certificeringsnaamplaatjes die op de motoren van de auto worden geplaatst. Ook kun je bij de Premium editie van de Nissan GT-R kiezen voor de kleurstelling blue heaven. Hierbij is je interieur volledig gedoopt in een babyblauwe kleur, leuk voor je volgende genderreveal. Als je de auto vandaag besteld, kun je erop rekenen dat je hem in juni voor de deur hebt. De prijs begint omgerekend bij 89.490 euro.

Reageer op artikel:
Gaat de Nissan GT-R productie dan nooit stoppen?
Sluiten