Nike schaft zelf een paar nep-sneakers aan Bij stockX om een punt te maken

Nike en resell platform StockX zijn al lang geen vriendjes meer. Laten we het zo stellen: ze gaan niet meer bij elkaar op de koffie. Nike heeft nu de gemoederen hoog op laten lopen, ze hebben namelijk een paar nagemaakte Jordan-sneakers gekocht bij StockX om een punt te maken. 

Voor de mensen die StockX niet kennen, StockX is een soort digitale markt waar iedereen bijzondere schoenen kan aanbieden en kopen. StockX figureert als tussen persoon en controleert de schoenen op echtheid. StockX heeft Nike eerder al boos gemaakt door ongevraagd van hun schoenen NFT’s te maken. Omdat Nike de site nu helemaal goed onder de loep neemt en dus ook beweert dat er neppers in omloop zijn. Eerst was er helemaal geen twijfel over de echtheid van de schoenen aangeboden op StockX.

Nike Air Jordan 1 Chicago

StockX vs Nike

Zoals al eerder benoemt begon de hele heisa door een NFT collectie van StockX. De reseller lanceerde een NFT collectie met enkele begeerde schoenen, waaronder Nike’s. De sportgigant wil zelf echter ook een naam maken in de NFT wereld, het bedrijf kocht in 2021 RFTKT een NFT schoenenbedrijf. Nike sleepte StockX voor de rechter.

Nep sneakers maken de relatie niet beter 

Nike rook bloed en ging is even flink op onderzoek uit, eindstand ze hebben vier paar neppe schoenen weten te kopen via het platform. Echter is dit natuurlijk niet honderd procent zeker en het is een beetje een flauwe actie van Nike. Als Nike gelijk blijkt te hebben, kan het wel eens een flinke domper gaan zijn voor StockX. Een paar neppe sneakers zijn de begeerde air Jordan 1 Chicago. Om welke drie andere paren het gaat is niet bekend. Dit zal vast nog wel een staartje krijgen als je het ons vraagt. Het is ook niet bekend hoe Nike aan de schoenen komt, misschien hebben ze wel honderden paren besteld voor ze op de neppers stuitten.

Reageer op artikel:
Nike schaft zelf een paar nep-sneakers aan Bij stockX om een punt te maken
Sluiten