De nieuwe Nike commercial met het Braziliaanse elftal is epic

Redactie 7 jun 2018 Entertainment

Normaal gesproken waren we nu compleet in de waan van 433 of 442, een blessure van Arjen Robben of wie er in de spits bij Oranje zou moeten staan. Maar dat zit er dit jaar helaas allemaal niet in. Het WK begint volgende week al, maar de koorts is hooguit een minimale temperatuurverhoging. In tegenstelling tot voetbalnatie Brazilië, waar de Seleção op jacht gaat naar de zesde wereldtitel. Daar hoort natuurlijk een Nike commercial bij. 

Uiteraard heeft shirtsponsor Nike weer alles uit de kast getrokken om een gruwelijke WK-commercial in elkaar te flansen. Naar goed traditioneel gebruik zullen we maar zeggen, want het is inmiddels traditie om een vette Nike commercial (met een hoofdrol voor Brazilië) in elkaar te flansen als er een WK op de stoep staat.

Nike commercial met knipoog naar het verleden

De spot begint met een paar van de grootste Braziliaanse namen uit de voetbalsport, terwijl we jonge kinderen zien spelen in de straat. Van het veld naar de straat en van het futsal naar de tafelvoetbaltafel naar de PlayStation en terug naar het veld. Gruwelijk in elkaar gedraaid.

Er zit zelfs een subtiele verwijzing in naar een van de beste Nike commercials aller tijden. Weet je nog, 1998, die spot op het vliegveld? Good old superheld Ronaldo op de paal. Master gedaan. Op deze manier krijgen we stiekem toch wel zin in het voetbaltoernooi der voetbaltoernooien.

Airport

Voor wie zich het nog kan herinneren, hier de commercial op het vliegveld in 1998. Toen nog met een veel jongere Ronaldo in de hoofdrol en laten we andere klasbakken als Roberto Carlos, Rivaldo en Cafu niet vergeten. Zonder twijfel nog altijd een van de allervetste voetbalcommercials aller tijden.

The Secret Tournament

Maar er zijn nog veel meer legendarische Nike Football commercials uit het verleden. Wat dacht je van die commercial in The Cage? ‘A little less conversation, a little more action please.’ Joga Bonita jongen! Uit 2002, met onder andere Ronaldinho, Henry, Totti, Figo en Eric Cantona. Ge-ni-aal.

The Mission

En tot slot: The Mission. Niet voor een WK, maar voor een EK. Het EK 2000 om precies te zijn dat gehouden werd in Nederland, waardoor Louis van Gaal de leider van de gang was en Edgar Davids een van de hoofdrolspelers in de commercial. Verder illustere namen als Figo, Totti en Oliver Bierhoff. Classic!

Reageer op artikel:
De nieuwe Nike commercial met het Braziliaanse elftal is epic
Sluiten