Porsche blaast nieuw leven in de legendarische 935

redactie 28 sep 2018 Machines

Porsche is dit jaar 70 jaar geworden, tijd voor een feestje. En ze pakken groots uit, 77 gelukkige grootgeldverdieners zullen namelijk binnenkort in een gloednieuwe Porsche 935 over het circuit jagen.

77 retesnelle Porsches

Voordat je begint te fronsen, we weten het, de 935 wordt al sinds de jaren ’80 niet meer gemaakt. Daar komt nu verandering in, Porsche gaat namelijk 77 retesnelle Porsche 911 GT2 RS’ nog rapper maken door ze om te bouwen tot 935. Nou ja, ombouwen? Ze gebruiken de GT2 RS als basis, maar veel optische gelijkenissen heeft ‘ie er na z’n metamorfose niet meer mee.

Porsche 935
Foto: Porsche

Het hart deelt ‘ie wel nog met de bloedsnelle GT2 RS. De nieuwe 935 krijgt namelijk dezelfde 700 pk sterke zescilinder. Zal ‘ie ook wel nodig hebben, de gereïncarneerde bolide van Porsche weegt namelijk een kleine 1400 kilo.

Moby Dick

Een stuk meer dan z’n overgrootvader uit 1978. Deze racemachine had de bijnaam Moby Dick. De enorme witte achtervleugel deed velen namelijk denken aan de witte potvis. Een kenmerk dat we niet terugzien op de vernieuwde 935. Wel krijgt deze spiksplinternieuwe bolide de dichte velgen en verlengde neus.

Geen wegenbelasting

Een ander dingetje dat fijn is aan deze dikke Duitser is dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen. Met deze vierwieler mag je de openbare wegen namelijk niet eens onveilig maken. Porsche wilde hier namelijk een echt racemonster van maken en dan kun je natuurlijk geen rekening houden met alle regeltjes waar je aan moet voldoen om een auto straatlegaal te krijgen.

Porsche 935
Foto: Porsche

Een 935 in je winkelwagentje

Als je deze prachtige bolide nou echt graag in je schuur wil hebben staan moet je hopen dat die rijke schoonmoeder van je binnenkort het loodje legt, een erfenisje heb je wel nodig als je met de 935 in je winkelkarretje aan de kassa komt. Je betaalt namelijk ruim 700.000 voor een van de 77 nieuwe Porsches. Bij dit monsterlijke bedrag zijn de belastingen nog niet eens meegerekend. Beetje veel, he? Geniet daarom maar gewoon van de plaatjes. Gratis en voor niets.

Autoblog.nl

Reageer op artikel:
Porsche blaast nieuw leven in de legendarische 935
Sluiten