Dit pk-bommetje is de gloednieuwe Mercedes-AMG A35

redactie 20 sep 2018 Machines

De koning onder de pk-bommetjes is toch wel de AMG-versie van de Mercedes A-klasse. Mercedes introduceerde de vierde generatie van dit compacte wagentje een paar maanden geleden. Sindsdien zit de hele autowereld te smachten naar het moment dat het Duitse automerk de kleine Mercedes omtovert tot krachtige hot hatch. Nu zijn de eerste beelden van de AMG A35 verschenen en die beloven veel goeds.

Jong publiek

Mercedes moest even op gang komen met de A-klasse. Ze wilden graag een jong publiek bereiken met de compacte vierwieler. Jammer genoeg waren eerste twee generaties zeker niet moeders mooiste en ze zouden waardige kandidaten zijn voor de tien lelijkste auto’s ooit. De derde generatie van het boodschappenwagentje deed het beter. Hij sloeg aan bij het oh zo begeerde jonge publiek. Om dit succes voort te zetten bij de vierde generatie hebben de designers de wagen nog strakker getekend. Als je het ons vraagt hebben ze daarmee de mooiste A-klasse tot nu toe neergezet.

Geel racemonster

Van die A-klasse zijn nu dus de eerste foto’s als AMG-versie naar buiten gekomen. Met z’n grote spoiler en dikke bumpers ziet ‘ie er heerlijk agressief uit. Over de motor is nog niet al te veel te melden. Wel heeft AMG-topman Tobias Moers eerder al aangegeven dat dit gele racemonster met z’n 2-liter viercilinder een dikke 300 pk gaat leveren. Dat wordt lachen. We kunnen bij het zien van de plaatjes niet anders zeggen dan dat we hier maar al te graag eens in rond zouden willen scheuren.

View this post on Instagram

INSTANT ADDICTION! Marking the newest entry-level model to the world of Driving Performance, the Mercedes-AMG A 35 4MATIC delivers sports car dynamics in a compact design. [Fuel consumption combined: 7.4-7.3 l/100 km | CO2 emissions: 169-167 g/km] #MercedesAMG #AMG #A35 #DrivingPerformance #Power #Passion #Mercedes #AMG🔥 #Luxury #CarsofInstagram #InstaCar #Lifestyle

A post shared by Mercedes-AMG (@mercedesamg) on

Reageer op artikel:
Dit pk-bommetje is de gloednieuwe Mercedes-AMG A35
Sluiten