BMW heeft flinke stappen gemaakt en showt vol trots de hagelnieuwe 3 serie

redactie 3 okt 2018 Machines

De 3 serie is voor BMW natuurlijk enorm belangrijk. Jaarlijks maken ze meer dan 400.000 auto’s met de 3 serie badge achterop. De zevende generatie moest dus ook weer een topper worden. Om daarvoor te zorgen is de strak ontworpen BMW volgepropt met leuke snufjes.

Moderner jasje

Laten we het eerst even over het uiterlijk hebben. Het is duidelijk te zien dat het om een 3 serie gaat. Een vijfdeurs sedan in een iets moderner jasje. Opvallend is de lange motorkap in verhouding tot een kort, strak kontje. Om ook de lampen even uit te lichten, de achterlichten hebben dezelfde designstijl als alle andere nieuwe BMW’s die de komende jaren uit de fabriek rollen. Ook de koplampen zien er strakker uit, met een inhammetje waardoor ze net iets agressiever ogen.

Beetje achterhaald

Dan het interieur, dat was bij Bayerische Motoren Werke al een tijdje een beetje achterhaald. Andere Duitse premium automerken zoals Audi en Mercedes waren BMW daarin voorbijgestreefd. Met de nadruk op ‘waren’. BMW heeft bij deze nieuwe 3 serie namelijk alles uit de kast gehaald om de nieuwe bolide ook vanbinnen te voorzien van alle luxe en een strak, sportief design.

High-tech

Zo zijn de klokken van de spiksplinternieuwe wagen, mits je het high-end model neemt, volledig vervangen door een scherm. Boven dat high-tech scherm zit een cameraatje gemonteerd. Die staat gericht op de bestuurder en houdt in de gaten of ‘ie wel wakker blijft. Sukkel je nou onverhoopt toch weg dan rijdt de auto zichzelf rustig naar de kant van de weg. Buiten dat zit alle moderne technologie die je mag verwachten op een premium auto er gewoon op.

Ook het design van de eerdere generaties was vaak wat saai. Daar is nu wat aan gedaan. Beslis zelf wat je van de nieuwe BMW vindt, want hier zijn de foto’s. Wij zijn in ieder geval fan.

 

Reageer op artikel:
BMW heeft flinke stappen gemaakt en showt vol trots de hagelnieuwe 3 serie
Sluiten