5&33 maakt zich klaar voor de start van het jaarlijkse truffelseizoen

redactie 23 Sep 2019 Entertainment

Wij mogen weer in onze handjes klappen want het truffelseizoen is weer in zicht. In het restaurant 5&33, dat gevestigd is in het art’otel amsterdam, zijn ze er klaar voor. Zij vieren dit anders dan alle anderen, want zij serveren dan bijzondere gerechten met truffel, truffel en nog meer truffels. Ja, wij beginnen al te kwijlen. Bedrijfsuitje staat gepland!

Truffel, truffel en nog meer truffel

5&33 is de naam van dit goddelijke restaurant. Het restaurant bestaat al een tijdje en verandert tijdens het truffelseizoen in de hemel voor elke truffel liefhebber. Door hun speciale truffelmenu kan je tijdens dit seizoen letterlijk alles eten met truffel. Ze serveren dan truffelmayo, truffel pizza’s, truffel risotto en zelfs in het toetje zit truffel. Dit jaar kent het menu ook nieuwe gerechten, zoals gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel. Dat klinkt toch hemels. De laatste jaren komt de truffel hard aanzetten als delicatesse. Het restaurant werkte vorig jaar samen met chef-kok Julius Jaspers die het volgende over de truffel zegt; ‘Met de beste ingrediënten en een eenvoudig recept geef je de truffel het podium dat deze delicatesse verdient’. Dit jaar slaat 5&33 chef Mirko Bischèri de handen ineen met chefs Freek van Noortwijk & Guillaume de Beer. Wij zijn al verkocht.

Hemels evenement

Je hebt Tequila Tuesday, Techno Tuesday en nu Truffel Tuesday, klinkt goed toch? Ja, zeker! Maar wat is dat dan? Je kan voor 35 euries genieten van een menu bestaande uit een truffelvoorgerecht, de beroemde 5&33 truffelpasta en een glaasje Franciacorta. Klinkt toch verrukkelijk. Je moet wel van tevoren reserveren, maar dat is gelukkig geen rocketscience. Al dit moois gaat van start op 29 oktober en zal elke dinsdag plaats vinden.

Verder is er ook nog een speciaal 4-gangen menu:

  • Gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel.
  • Gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel
  • Lam met artisjok en truffel
  • Romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel

Dit 4-gangen menu is voor 50 euro verkrijgbaar tot eind februari 2020.

Truffels uit Italië

De truffels die jij naar binnen werkt komen uit de Italiaanse streek Umbrië. De streek staat bekend om zijn vele truffels. Uit deze streek wordt het meest geëxporteerd van alle streken uit Europa. Je kunt ze vanaf hier al ruiken. Wij weten zeker dat het geen goedkope zooi is. Yammy!

Reageer op artikel:
5&33 maakt zich klaar voor de start van het jaarlijkse truffelseizoen
Sluiten