Oud F1-kampioen Nico Rosberg spreekt mooie woorden over onze Max Verstappen

redactie 2 mrt 2019 Entertainment

Grote woorden van Nico Rosberg. De voormalig kampioen van de Formule 1 rijdt een rondje in een McLaren Senna en beantwoord ondertussen vragen van trouwe fans. Hij geeft in dit filmpje aan dat Max Verstappen niet onderdoet voor regerend kampioen Lewis Hamilton, dat ‘ie graag met ‘m in een team had gezeten en dat Max een waanzinnig talent is. Mooi complimenten van iemand die er wel verstand van moet hebben, toch?

Dat Nico onder de indruk was van de kwaliteiten van Max Verstappen ligt er dik bovenop in de Q&A video. De Duitser had zelfs graag met de Nederlands grootste talent in één team willen zitten: “Ik was de uitdaging aangegaan. Je voelt je het best als je iemand verslaat die heel erg goed is, in dezelfde auto. Als dat lukt… dat zou me erg veel voldoening geven. Daarom zou ik hem graag als teamgenoot hebben gehad.”

Nico Rosberg over Daniel Ricciardo’s keuze

Op een gegeven moment kreeg Nico ook de vraag of de keuze van Daniel Ricciardo om weg te gaan bij Red Bull, een goede keuze was. Een lastige vraag vond ‘ie: “Max is een ongelofelijk talent. Je zou hem zelfs een bedreiging voor de carrière van Daniel kunnen noemen. Hij kan bij Red Bull wel races blijven winnen, maar als Max eenmaal de overhand in het team zou krijgen dan zou dat het einde van de wereldkampioenschapsdroom van Daniel kunnen betekenen. Max is gewoon ‘crazy’ uitzonderlijk. Het is een moeilijke vraag”, antwoorde de oud-coureur. Volgens Nico heeft Daniel bij Renault waarschijnlijk de mogelijkheid om absolute teamleider te worden en verantwoordelijk te zijn voor de opbouw van het team. Misschien krijgt ‘ie zelfs een keer de mogelijkheid om met Renault kampioen te worden. Maar wanneer… “Het gaat nog velen jaren duren voordat Renault een kans maakt op het kampioenschap. ”

Reageer op artikel:
Oud F1-kampioen Nico Rosberg spreekt mooie woorden over onze Max Verstappen
Sluiten