In januari verschijnt er een documentaireserie op Netflix over seriemoordenaar Ted Bundy

redactie 14 dec 2018 Entertainment

Volgens bronnen heeft Ted Bundy meer dan honderd moorden op zijn conto. Netflix vond het tijd worden voor een misdaadserie over deze grote crimineel. Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes kunnen we binnen een maandje al verwachten. 

In 2019 is het 30 jaar geleden dat Bundy de elektrische stoel kreeg. Die veroordeling was voor drie moorden, pas jaren later ging de echte beerput open. Zo is Bundy (naast moordenaar) necrofiel, kidnapper en verkrachter. Hij heeft vrouwen onthoofd en gewurgd. Een paar van deze hoofden bewaarde hij in zijn appartementje. Niet best zeg. De docu-serie richt vooral op de laatste dagen van de seriemoordenaar.

Doodstraf

Het is bizar hoe deze gast uit de handen van de politie voor een tijd wist te blijven. Hij reisde veel en wist precies hoe hij de dingen aan moest pakken. Nooit werden er vingerafdrukken van Bundy gevonden. Uiteindelijk werd hij twee keer gepakt (hij wist te ontsnappen). In ’78 kwam hij vast te zitten, hij zou de doodstraf krijgen. Deze werd voltrokken op 24 januari 1989.

Oude vriendin

In de film maken we kennis met de oude vriendin van de moordenaar. We kijken mee vanuit haar perspectief. De regie is in goede handen. Joe Berlinger heeft namelijk een Emmy op z’n naam staan. Vanaf 24 januari (precies 30 jaar na Bundy’s dood) is de vierdelige serie te zien op Netflix.

Esquire

Reageer op artikel:
In januari verschijnt er een documentaireserie op Netflix over seriemoordenaar Ted Bundy
Sluiten