Nederlandse supermodellen door de decennia heen

Je weet hoe we altijd die geweldige dames op de catwalk zien schitteren, toch? Nou, wij dachten dat het tijd is om eens terug te kijken naar de geschiedenis van Nederlandse supermodellen en de iconen die deze wereld door de jaren heen hebben gedomineerd. Het is een behoorlijke trip down memory lane, dus buckle up!

Doutzen Kroes

Eerst en vooral kunnen we niet praten over Nederlandse supermodellen zonder Doutzen Kroes te noemen. Ze is niet alleen een adembenemende schoonheid, maar ook een van de meest succesvolle modellen die ons kleine kikkerlandje heeft voortgebracht. Haar doorbraak kwam in de vroege 2000s en sindsdien heeft ze met grote namen samengewerkt en schitterde ze op de covers van internationale modebladen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen)

Yfke Sturm

En laten we Yfke Sturm niet vergeten, die in de jaren ’90 een serieuze impact maakte. Ze was het gezicht van Victoria’s Secret en stond op de covers van Vogue en Elle. Serieus, haar elegantie en klasse waren gewoon ongeëvenaard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bruce Reith (@brucereith)

Karen Mulder

Terugspoelen naar de jaren ’80 brengt ons bij de tijd van Karen Mulder. Ze was niet alleen een model, maar ook een heuse rockster in de modewereld. Ze sierde de covers van alle grote magazines en liep shows voor de grootste modehuizen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen Mulder (@dedicated_to_karen_mulder)

Lara Stone

En wie kan het fenomeen Lara Stone vergeten? Met haar kenmerkende spleet tussen haar voortanden was ze een frisse wind in de modellenwereld. Ze heeft de internationale catwalks gedomineerd en is een inspiratie geweest voor velen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lara Stone (@lara_stone)

Romee strijd

En hoe zit het met onze trots, Romee Strijd? Deze moderne schoonheid heeft de modewereld veroverd met haar kenmerkende uitstraling en sierlijke stijl. Als Victoria’s Secret Angel en een wereldwijd erkend model heeft ze Nederland op de kaart gezet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Romee Strijd (@romeestrijd)

Nederlandse supermodellen

Het is geweldig om te zien hoe deze Nederlandse supermodellen de wereld hebben veroverd, toch? Ze hebben niet alleen de schoonheidsidealen veranderd, maar ook laten zien dat Nederlandse flair en charme een krachtige mix zijn.

Reageer op artikel:
Nederlandse supermodellen door de decennia heen
Sluiten