NBA 2K18 is een ijzersterke sportgame

Redactie 18 Sep 2017 Entertainment

Het duurt nog even voordat het nieuwe NBA-seizoen gaat beginnen. De echte NBA-fans en de liefhebbers van een goede sportgame, kunnen echter nu al beginnen met de game NBA 2K18. Een game die een combinatie tussen strakke gameplay en een veelvoud aan boeiende modi voorschotelt, waarbij het totaalplaatje om te smullen is.

NBA 2K18 is namelijk echt zo’n game waar je je vele maanden mee kunt vermaken en dan waarschijnlijk nog steeds nieuwe dingen tegenkomt. En omdat de gameplay zo goed in elkaar zit, is het ook makkelijk om je zo lang er op te storten. Dit is typisch zo’n game die heel lang in onze console blijft zitten en waar we dagen mee doorbrengen zonder door te hebben hoe snel de tijd gaat. Zoals je van ons bij game besprekingen gewend bent, proberen we dit door middel van drie elementen te bespreken.

De MyCareer-modus is fantastisch

Het absolute hoogtepunt van NBA 2K18 en eigenlijk elke NBA 2K-game is de MyCareer. In deze modus maak je je eigen personage aan en begin je aan een groots avontuur. Het doel is het NBA-kampioenschap en het uitgeroepen worden tot MVP. Jouw personage wordt in de game DJ genoemd en via een streetbasketball toernooi wordt hij door de scout van jouw favoriete (zelf ingestelde) team opgemerkt en mag je mee doen aan een trainingskamp. Vervolgens kom je in het team terecht en probeer je jezelf telkens te verbeteren. Wat minstens zo interessant is, is hetgeen wat buiten de wedstrijden gebeurt. Centraal daarin staat de Neighborhood, een grote open omgeving waar je vrij kunt rondlopen. Hier zie je andere spelers rondrennen en kun je allemaal activiteiten doen. Denk aan een vrij potje basketballen, het trainingscentrum bezoeken om jezelf te verbeteren, nieuwe kleding kopen of bij je agent langsgaan om te kijken of hij nieuwe sponsordeals voor je heeft. Het geeft je het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel en dat geeft extra motivatie om te schitteren.

Commentaar van belachelijk hoog niveau

De wedstrijden zelf spelen heerlijk. De spelers ogen goed, de animaties zijn verbeterd en het publiek leeft lekker mee. Toch is de echte hoofdrol weggelegd voor het uitstekende commentaar. Het is niet normaal hoe goed dat is. Bekende commentatoren zijn ook dit jaar weer van de partij om wedstrijden van commentaar en achtergrond info te voorzien. Voordat wedstrijd begint heb je ook nog eens de Pre-game show, waarbij oud topspelers als Shaquile O’Neal en Kenny ‘The Jet” Smith samen met Ernie Johnson de wedstrijd inleiden. En dan hebben we het nog niet gehad over het uitstekende gastcommentaar van Kobe Bryant en Kevin Garnett, wat weer toffe insights oplevert.

MyTeam en MyGM als uitstekende alternatieven

Als de MyCareer je niet genoeg biedt, dan zijn er nog twee fantastische modi. Ten eerste heb je de Ultimate Team-achtige modus MyTeam, waarin je je eigen dreamteam samenstelt. Dit jaar kent de modus meer offline challenges en mogelijkheden. En als je online gaat spelen, merk je dat er meer balans is. Het is niet meer mogelijk om een topteam van legendarische spelers neer te zetten. De game werkt namelijk met een Salary Cap, wat betekent dat een topspeler een hogere belasting op je salarisruimte biedt. Je moet dus meer balans aanbrengen. Tot slot heb je ook nog de MyGM-modus, waarbij je de baas van een team bent en alle bijkomende facetten moet managen. Deze is nu ook voorzien van een aardig verhaal, waarbij je als oud topspeler moet bewijzen ook een goede General Manager te zijn.

NBA 2K18 is nu beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4, pc en Switch.

Reageer op artikel:
NBA 2K18 is een ijzersterke sportgame
Sluiten