Kan Nederland ten koste van Kroatië de finale van de Nations League bereiken?

Nu het clubseizoen er definitief opzit, krijgen we nog een toetje in de vorm van de Final Four van de Nations League. Nederland, Kroatië, Spanje en Italië strijden daarin om de titel. Aan Oranje de pittige taak om af te rekenen met de Kroaten. Wij blikken samen met onze vrienden van TOTO vooruit op de halve finale Nederland – Kroatië.

Wil je deze wedstrijd nog spannender maken? Je kunt je heel eenvoudig registreren. Als je nieuw bent bij TOTO, en je zet 10 euro in op Nederland of Kroatië, dan ontvang je 50 euro aan Gratis Weddenschappen. Deelname actie 24+.

Oranje favoriet

De Final Four van de UEFA Nations League 2022/23 vindt plaats in ons eigen Nederland tussen 14 en 18 juni. Om te beginnen met de halve finales in Rotterdam op 14 juni en Enschede op 15 juni. De finale in Rotterdam en de wedstrijd om de derde plaats in Enschede worden allebei op 18 juni gespeeld.

Nederland neemt het in de Kuip op tegen de Kroatische ploeg die als tweede en derde eindigde op de laatste twee WK’s. Een zware kluif dus voor Oranje. Desondanks zijn ze wel de favoriet bij de bookmakers. Voor een overwinning van Nederland krijg je namelijk 2,06 keer je inzet terug, terwijl je voor een overwinning van Kroatië 3,65 keer je inzet terugkrijgt. Als je bedenkt dat Nederland de laatste interlands bar weinig indruk heeft gemaakt en spelers als Memphis en Mathijs de Ligt mist, kun je je vraagtekens zetten bij die favorietenrol. Hier kun jij dan weer je voordeel mee doen.

Voor Kroatië wordt dit door sommigen gezien als de laatste kans op zilverwerk voor hun gouden generatie, geleid door de weergaloze Luka Modrić. Een plek in de Final Four leek ver weg toen ze een jaar geleden hun eerste wedstrijd in de groep met 3-0 verloren van Oostenrijk (Modrić was afwezig). Door Denemarken twee keer te verslaan kwamen ze terug, waarna ze in Frankrijk wisten te winnen. Na ook nog drie punten in Wenen werd alsnog de eerste plaats bemachtigd en kwalificeerde het land zich voor de Final Four. Denk je nou dat Modrić opnieuw zijn klasse laat zien en scoort van buiten de zestien krijg je 17,00 keer je inzet terug.

Sterke luchtmacht

Met het uitvallen van Memphis, is de kans aanwezig dat Weghorst in de spits start tegen de Kroaten. Tel daarbij de aanwezigheid van captain Virgil van Dijk ook nog eens op, en Nederland heeft een leger aan kopkracht bij dode spelmomenten. Op een kopgoal van Weghorst staat een quotering van 8,50. De bookmakers hebben minder vertrouwen in kopgoal van Van Dijk, getuige de quotering van 11,00. En dat terwijl hij er toch al 25 met de kop heeft gemaakt als verdediger.

Als jij deze wedstrijd van extra spanning wil voorzien, plaats dan een weddenschap bij TOTO voor de wedstrijd tussen Nederland en Kroatië. Wat denk jij? Kan Nederland voor het eerst sinds 1988 weer een prijs pakken en Nederland op z’n kop zetten? Laat het weten in de Facebook-comments!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Reageer op artikel:
Kan Nederland ten koste van Kroatië de finale van de Nations League bereiken?
Sluiten