The National verkozen tot festival act van het jaar

redactie 26 Sep 2019 Entertainment

Elk jaar strijden artiesten van over de hele wereld voor het prestige van festival act van het jaar. Er is ruim 13.000 keer gestemd voor de jaarlijkse Festival acts Top 100 van festival platform Festileaks.com. Dit jaar mag The National zich de koning noemen. Zij laten met een nipte overwinning The Cure en Tame Impala achter zich.

Titanenstrijd

Pfoe, je moet het elk jaar toch maar weer waarmaken als internationaal artiest. Honderden optredens en het continu opbrengen van energie voor de tour, het valt allemaal niet mee. Gelukkig doen ze dit niet voor niets. Ze maken namelijk miljoenen mensen blij en strijden ook nog om mooie prijzen. De belangrijkste daarvan is natuurlijk festival act van het jaar. De grote eer in deze titanenstrijd gaat dit jaar naar The National. Namens de hele redactie gefeliciteerd jongens.

The National

The National is een Amerikaanse indie-rockband uit New York. De band bestaat uit vijf mannen, waarvan twee paar broers en ze rocken de wereld al sinds 1999. Genoeg ervaring voor de jongens om een dik optreden neer te zetten dus. Bekende hits van de band zijn: I Need My Girl, About Today, Don’t Swallow The Gap en we kunnen nog wel even doorgaan. Door onder andere optredens op Pinkpop en zelfs twee optredens op Pukkelpop wisten ze de rest van de artiesten dit jaar te verslaan. Keep on rocking fellas!

Hoogste Nederlandse act

De Staat is de hoogst genoteerde Nederlandse artiest dit jaar. Vooral met hun hoofdact op Lowlands ter vervanging van The Prodigy maakten ze veel indruk. Een dik verdiende hoogste Nederlandse notering als je het ons vraagt, wat een gaaf optreden!

De zesde editie

Dit jaar is de zesde editie van de Festival acts Top 100. De hele top 100 wordt morgen (27 september) bekend gemaakt. Deze is live te bekijken of luisteren via KINK.nl of DAB+ vanaf 9:00 tot 18:00. De voorgaande jaren ging de prijs naar Pearl Jam (2018), Radiohead (2017), De Staat (2016), Muse (2015) en Arcade Fire (2014). Wat vinden jullie? Een terechte opvolger of verdient iemand anders de prijs? Laat het ons weten.

Reageer op artikel:
The National verkozen tot festival act van het jaar
Sluiten