National Geographic komt met fantastische docuserie over moord op John F. Kennedy

Op 22 november 1963 veranderde de geschiedenis van Amerika voorgoed. Dat was de dag dat de iconische president John F. Kennedy werd vermoord in Dallas, Texas. Amerika was in shock. En nu, zestig jaar later, krijgen we de kans om terug te duiken in de cruciale momenten van die fatale dag dankzij de meeslepende documentaire ‘JFK: One Day in America’. Het wordt een driedelige docuserie en vanavond, 6 november, komt de eerste aflevering om 20:00 op National Geographic.

Deze docu neemt je mee op een emotionele reis terug in de tijd naar die bewuste dag. Het onthult de grimmige realiteit van de aanslag, de klopjacht op de dader en alles daar tussenin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door National Geographic (@natgeo)

John F. Kennedy

Wat deze documentaire echt speciaal maakt, is de manier waarop het de menselijke kant van het verhaal belicht. Het gaat niet alleen over politiek of theorieën, maar ook over de mensen die op die dag getuige waren van deze verschrikkelijke gebeurtenis en hoe het hun levens voor altijd heeft veranderd. De getuigenissen van ooggetuigen, politieagenten en betrokkenen brengen de tragedie tot leven en laten je de diepe impact ervan begrijpen.

JFK: One Day in America

‘JFK: One Day in America’ is niet zomaar een documentaire; het is een meeslepende reis terug in de tijd, waarbij je wordt meegenomen in de spanning en het drama van die historische dag. Het herinnert ons eraan dat sommige momenten in de geschiedenis voor altijd in ons geheugen gegrift zullen blijven en dat we dit soort gebeurtenissen nooit mogen vergeten.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, politiek of gewoon een meeslepend verhaal, dan is deze docu absoluut een must-see. Niet alleen de gebeurtenis, maar eveneens de impact van die ene fatale dag op de Verenigde Staten en rest van de wereld wordt flink belicht.

Vanavond om 20.00 uur, begint de driedelige serie ‘JFK: One Day in America’ op National Geographic. Morgen is de serie te streamen op Disney+.

Reageer op artikel:
National Geographic komt met fantastische docuserie over moord op John F. Kennedy
Sluiten