NASA kondigt terugkeer naar de maan aan met meeslepende video

redactie 24 nov 2018 Entertainment

De maan blijft ons fascineren. Zo verscheen er onlangs een film over de eerste maanlanding van Neil Armstrong, en ging er een enorme replica van de maan op wereldtournee. NASA heeft plannen om binnenkort terug te keren naar de grote spiegelbol, maar er is meer tof nieuws.

Dit is een aankondiging van buitenaards niveau, via een video blikken ze terug op epische momenten van raketlandingen, beelden vanaf de maan en astronauten. Straks kunnen ze daar weer wat beelden aan toevoegen, want NASA wil terug.

‘We’re building the next chapter, returning to the Moon to stay, and preparing to go beyond.’, zegt de ruimtevaartorganisatie. Zal jij een mansion op de maan willen hebben? Lijkt ons wel lekker rustig.

NASA wil ook naar Mars

Ook zijn er vette plannen voor bezoekjes aan de planeet Mars. Zo gaat in in 2020 een nieuwe rover naar Mars gestuurd worden om de leefbaarheid op de planeet te bekijken. In 2025 zouden dan toch echt de eerste mensen naar Mars moeten kunnen. Dat klinkt heel onwerkelijk allemaal, maar wie weet. De planeet ligt zo’n slordige 225 miljoen kilometer van de aarde. Dat is een reisje van negen maanden. Zo’n lange reis is niet zo best voor je gezondheid, dus daar wordt nog flink onderzoek naar gedaan.

Reageer op artikel:
NASA kondigt terugkeer naar de maan aan met meeslepende video
Sluiten