Deze vijf vette muziekdocu’s op Netflix moet je zien

redactie 22 sep 2018 Entertainment

Muziek luisteren is van zichzelf al chill. Om deze ervaring nog even toffer te maken is het leuk om te zien hoe de muzikanten jouw favoriete tracks in elkaar hebben geflanst. Gelukkig begrijpen heel veel van deze muzikanten dat ook. Een aantal van deze vriendelijke gasten zei ‘ja’tegen de camera’s. En dat leverde een paar vette muziekdocumentaires op. Wij hebben voor het gemak een top 5 van de beste muziekdocu’s op Netflix voor je in elkaar geknald. Let’s rock!

5. Metallica: Some Kind of Monster

Deze film geeft een kijkje op een van de succesvolste metalbands aller tijden. In de docu uit 2004 worden de muzikanten een jaar gevolgd door de camera’s. Toen de opnames begonnen ging het niet zo goed met de groep, bassist Jason Newsted was net weggegaan. Alle contacten in de band hadden een nieuw dieptepunt bereikt. Metallica ging in ‘therapie’ door het album ‘St. Anger’ op te nemen. De rest is geschiedenis.

4. Cobain: Montage of Heck

Brett Morgen, de regisseur, is voor deze docu de archieven ingedoken. Hij ontdekte 200 uur (!) aan nooit eerder openbaar gemaakte beelden en muziek. Dit alles is gebruikt om een portret van Kurt Cobain te schetsen. Een ware schat voor alle Nirvana-fans. Montage of Heck is een bijzondere kennismaking met een grootheid, met verrassende wendingen. Must see.

3. Crossfire Hurricane

Ze zijn de grootste rock ’n rollers op deze aardkloot: The Rolling Stones. In deze docu wordt teruggeblikt op 50 jaar rollende steentjes. Er worden unieke oude beelden vertoond met daaronder commentaar van Mick, Keith, Charlie en Ronnie zelf. Het geheel levert een interessante film op waarin je goed kan zien hoe de Stones zo ontzettend groot geworden zijn.

2. Foo Fighters: Back and Forth

Aan de hand van interviews met de bandleden en archiefbeelden wordt het verhaal van de Foo Fighters verteld. Van het tragische einde van Nirvana in ’94 tot de  mega-concerten van nu. Wat ook vet is, is dat je in de docu kan zien hoe het zevende album ‘Wasting Light’ van de groep is ontstaan. Een kijkje in de keuken. Mega interessant!

1. Roger Waters  – The Wall

De legendarische frontman van Pink Floyd ging in 2014 opnieuw The Wall live spelen. Het bekende Pink Floyd-album is een van de meest iconische platen uit de rockgeschiedenis. Wat we vooral zien in de film is een mega groot live-spektakel met vuurwerk, vliegtuigen en explosies. Tussen de nummers door maken we kennis met de eigenzinnige muzikant en zijn oorlogsherinneringen. Dit is het beste wat je kan krijgen op het gebied van geluid, beeld en beleving. Je moet het ondergaan.

Reageer op artikel:
Deze vijf vette muziekdocu’s op Netflix moet je zien
Sluiten