Door het luisteren naar deze muziek ga je harder werken

redactie 3 Aug 2019 Entertainment

Heb jij het concentratievermogen van een goudvis op werk? Geen paniek, want misschien hebben we wel de perfecte oplossing voor je. Uit onderzoek van Neurensics blijkt namelijk dat het luisteren naar popmuziek werkgevers blijer en productiever maakt. Dus turn-up the music op je kantoortje en als je baas boos wordt, laat hem dan vooral dit artikel lezen.  

Dat muziek allerlei verschillende positieve effecten heeft, dat weten we ondertussen wel. Het werkt niet alleen ontspannend, maar heeft ook een positieve invloed op de snelheid van werknemers en een goed effect op je gemoedstoestand. In het onderzoek moesten deelnemers verschillende reactiesnelheidstaken uitvoeren terwijl ze naar popmuziek, klassieke muziek of geen muziek luisterden. Tijdens dit onderzoek werd de hersenactiviteit gemeten in een MRi scanner.

Uit de resultaten blijkt dat popmuziek een positief effect heeft op het humeur én op de werksnelheid. Ook werken de werknemers even nauwkeurig. 80% van de proefpersonen geeft aan vrolijker te zijn wanneer er pop- of klassieke muziek wordt gedraaid. 73% van de deelnemers werkte 3-16% sneller door popmuziek te luisteren. Duidelijke resultaten, dus.

Wij zeggen oortjes in en knallen maar! Iedereen blij.

Reageer op artikel:
Door het luisteren naar deze muziek ga je harder werken
Sluiten