Jaarlijkse Movember Run staat in het teken van de legendarische snor van Freddie Mercury

Nee, je ziet niet dubbel. Gisteravond is het goed mogelijk geweest dat je meerdere Freddie Mercury’s door het centrum van Amsterdam hebt zien lopen. Dertig om precies te zijn. De welbekende snor mag natuurlijk niet missen. Daarnaast was het gister 24 november, de dag dat de frontman van Queen overleed. Gister hebben dertig vrienden van de Movember Run Amsterdam vijf kilometer met de benenwagen afgelegd om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de geestelijke en fysieke gezondheid van de man.

Een snor voor Movember

De stichting Movember ziet te veel mannen met gezondheidsproblemen rondlopen. Er moet actie worden ondernomen. Hierdoor organiseren de kanjers van Movember een jaarlijkse fun-run. Tijdens deze actie wordt er geld ingezameld dat wordt gebruikt om fondsen te genereren voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. KWF-Movember om precies te zijn.

Dit jaar ligt de focus op de geestelijke gezondheid. Door de huidige druk die we allemaal ondervinden is de geestelijke druk erg hoog. Dit kan zo hoog oplopen dat verschillende mensen zichzelf het leven ontnemen. Mannen nemen hier wereldwijd een schrikbarende 75% van in.

Waarom een snor laten staan? Nou, mannen met snorren zijn nu eenmaal gigantische legendes. Daarnaast gaat het gerucht dat mannen met een snor beter presteren. Kijk maar naar Eddie Murphy, Burt Reynolds, de legendarische Tom Selleck en niet te vergeten Freddie Mercury. Daarnaast is het belangrijk dat je een snor laat staan. Het gaat om de gezondheid van de man. Te veel mannen lopen met prostaatkanker rond. Door middel van je snor kan jij geld inzamelen. Dit jaar is er een virtuele run georganiseerd waarbij al 15.000 euro is opgehaald.

Movember Run
Foto: Maikel Thijssen Photography

I don’t wanna die

Dit jaar staat de Movember Run volledig in het teken van de legendarische Freddie Mercury. Hij stierf dertig jaar geleden op 24 november aan de gevolgen van een longontsteking waarbij hij al verzwakt was door Aids.

Movember twijfelde een tijdje of dit thema wel een goede keus zou zijn omdat Freddie niet aan dezelfde oorzaken is overleden waar Movember campagne voor voert. Het parallel dat de heren deed beslissen om het wel ten doen is het feit dat mannen vaak niet over mentale klachten praten. Dat taboe moet worden weggenomen. Het mag niet zo zijn dat het verzwijgen van serieuze klachten ertoe lijdt dat mannen tot overlijden komen.

#BreakFree

Dit jaar was er iets speciaals aan de hand. Dertig fanatieke sporters zijn een ‘break free’ initiatief gestart. De mannen en vrouwen stormden in een Freddie kostuum dwars door Amsterdam en hadden de bedoeling aan de hand hiervan publiciteit behalen. Helaas kon je niet meedoen aan de besloten loop. Wel is het nog mogelijk om je in te schrijven voor de virtual run. Wil je meer te weten komen of wil je doneren? Kijk dan even op de website van Movember Run Amsterdam: www.movemberrun.nl.

 

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Reageer op artikel:
Jaarlijkse Movember Run staat in het teken van de legendarische snor van Freddie Mercury
Sluiten