Derde seizoen van Mocro Maffia belooft gruwelijk geweld

Mocro Maffia seizoen 3 is vanaf vandaag te zien op Videoland. De serie die is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Wouter Laumans en Marijn Schrijver is een must watch. Al zijn de verschillen tussen waarheid en fictie niet altijd even duidelijk, toch is de serie een van de meest realistische series over de georganiseerde misdaad.

Vaak zijn misdaadseries vergezocht, te overweldigend of gewoon niet zo heel erg boeiend. Bij Mocro Maffia is dat wel anders, zo ook in het derde seizoen.

Mocro Maffia seizoen 3 is keihard

Keihard, kil, rauw en realistisch, vier woorden die het nieuwe seizoen goed omschrijven. Het realistische zit ‘m in kleine details zoals de kleding van de personages (trainingspakken van Tottenham en Real Madrid) en de wijze van spreken. Misschien gebruiken ze niet altijd de meest nette volzinnen, juist het hoge ‘kanker-gehalte’ is iets wat in de realiteit ook wordt gebruikt. Sowieso vormt de straattaal een belangrijk onderdeel van het succes. De kijkers voelen dat het écht is, het geeft Mocro Maffia net dat beetje extra.

Naast de regisseur en de rest van de hardwerkende crew achter de schermen, zijn het de acteurs die het uiteindelijk over moeten brengen op camera. Daar zijn ze goed in. Bijvoorbeeld Gouden Kalf-nominee Oussama Ahammoud, die de rol van Muis vertegenwoordigd. Zijn personage staat symbool voor het type ‘crimineel’ dat de serie wil uitdragen. Een jonge en leuke gast van Marokkaanse afkomst, die door verkeerde keuzes terecht komen in een wereld waaruit ze niet meer kunnen ontsnappen. In eerste instantie begaan ze een kleinschalige criminele actie waarmee makkelijk en snel wat geld wordt verdient, maar dit is vaak het begin van een carrière als gevaarlijke beroepscrimineel.

Dood en verderf

Wat Mocro Maffia bij jongeren enorm populair maakt is de losse manier waarop feit en fictie met elkaar worden verweven. Schokkende gebeurtenissen die daadwerkelijk hebben voorgevallen zijn terug te zien in de serie. In maart 2016 werd in Amsterdam een afgehakt hoofd gevonden voor de ingang van een shishalounge. Ook in de serie zien we dat terug, net zoals de schokkende moord op de vrouw van een crimineel, op klaarlichte dag en in het zicht van haar kinderen. Net zoals dat in 2014 gebeurde in Amstelveen.

Mocro Maffia een gruwelijke en spannende serie. De trailer van seizoen 3 is veelbelovend en daarom zullen wij aan de buis gekluisterd dit nieuwe seizoen gaan bekijken. Vanaf vandaag te zien!

Reageer op artikel:
Derde seizoen van Mocro Maffia belooft gruwelijk geweld
Sluiten