Duo veroordeeld tot celstraf na mislukte overval bij koop tweedehands Ferrari

Een nachtmerrie voor velen, je eigen auto proberen te verkopen op een tweedehands website is voor sommigen al spannend, laat staan als het een Ferrari is. Toch waagde de Britse verkoper wiens naam niet genoemd wordt het, dat heeft ‘ie geweten. Road & Track komt namelijk met een wel heel gek verhaal over twee overvallers. In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen zijn twee mannen in Engeland veroordeeld tot zware gevangenisstraffen na een mislukte poging om iets meer dan een jaar geleden een Ferrari te stelen, meldt het Amerikaanse tijdschrift. Het tweetal werd schuldig bevonden aan het gebruik van een nepwapen om de Italiaanse sportauto te proberen te stelen.

De mislukte overval vond plaats in september 2022 in Northamptonshire. Na het spotten van de Ferrari die online te koop stond, namen Mohammed Ali en Muhamed Juwara contact op met de eigenaar met grote interesse in de aankoop van het voertuig. Nadat er een deal was gesloten, stemden ze in om de man te ontmoeten bij zijn huis in Kirby-in-Ashfield om de aankoop van de auto af te ronden.

Ferrari

De Ferrari-eigenaar wiens naam niet vermeld wordt, zou al snel spijt krijgen van zijn gebrek aan voorzichtigheid. Eenmaal bij zijn huis hielden Ali en Juwara de man onder schot met wat later een neppert bleek te zijn. Zodoende bevalen ze hem handboeien om te doen maar voordat dat kon gebeuren, kwam partnerlief in actie en ontstond er een schermutseling. Het moet wel de lievelingsbak van vrouwlief zijn want ze kreeg het voor elkaar om een van de daders te verwonden door een vaas op het hoofd kapot te slaan. De vrouw probeerde vervolgens de politie van Northamptonshire te bellen, maar de daders pakten haar telefoon af waarna het duo er met de staart tussen de benen vandoor ging. Gaat rennend toch iets minder snel dan met zo’n rood paardenmonster waarvoor ze in de eerste plaats waren gekomen.

Filmscenario

Het past zo in het rijtje Dumb & Dumber en de overvallers in Home Alone, de stommiteit in de manier van overvallen. Na het melden bij de politie zou het de autoriteiten slechts 48 uur kosten om de twee mannen op te sporen en te arresteren. Tijdens het onderzoek kwamen ze nog meer tegen. Zo zou Ali betrokken zijn geweest bij een soortgelijk incident in juli van dat jaar. Die keer zou Ali, dit keer op een solo missie, een onbekend huis in Gloucestershire zijn binnengedrongen met ongeveer dezelfde methode. Zo dacht de beste man een Lamborghini te kopen en de eigenaar vervolgens hebben gedwongen zichzelf te boeien nadat hij zijn toen nog vertrouwde pistool tevoorschijn haalde. Hij dwong de man vervolgens om hem duizenden ponden over te maken voordat hij er met zijn supercar vandoor ging. Die keer verliet hij het plaats delict pas nadat hij een foto van het vastgebonden slachtoffer maakte met zijn eigen telefoon, waarschijnlijk voor chantage praktijken. De politie kon de eerste overval van de reeds gearresteerde Ali makkelijk in verband brengen, toen ze de afbeelding van het vastgebonden slachtoffer vonden tijdens het onderzoeken van zijn telefoon.

Brommen

Ali is uiteindelijk aangeklaagd voor een tweevoud aan overvallen, ontvoeringen, pogingen tot overval, ook krijgt hij tweemaal aan de kerfstok voor het hebben van een imitatievuurwapen met de intentie om een strafbaar feit te plegen. In de rechtbank pleitte Ali schuldig aan alle aanklachten, behalve aan een overval, waarvoor hij vervolgens toch schuldig werd bevonden. Afgelopen vrijdag werd hij veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. Partner in crime Juwara werd daarentegen aangeklaagd voor poging tot overval, waarvoor ook hij schuldig pleitte in de rechtbank. Good for him dat hij er de eerste keer niet bij was want hij kreeg een gevangenisstraf van negen jaar in een jeugdinrichting.

Reageer op artikel:
Duo veroordeeld tot celstraf na mislukte overval bij koop tweedehands Ferrari
Sluiten