Mindhunter seizoen 2 start volgende week en Charles Manson duikt op in de trailer

redactie 8 Aug 2019 Entertainment

Films en series die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen maken het net iets spannender. Net zoals bij de serie Mindhunter.  Het verhaal van de misdaadthriller is dan wel fictief, maar de inspiratie is gehaald uit moordzaken die echt hebben plaatsgevonden. In seizoen twee gaan we de beruchte Charles Manson terug zien.

Mindhunter vertelt het verhaal van twee FBI-agenten ,Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany), die in de jaren ’70 een poging doen om de manier van denken van seriemoordenaars te begrijpen. Hiermee proberen ze andere moordzaken op te lossen. In hun baanbrekende werk loopt het duo regelmatig tegen de vooroordelen en gedateerde methodes van de lokale politie en hun eigen collega’s aan. Seizoen 1 was een succes, dus het kon niet anders dan dat er een nieuw seizoen zal volgen.

Seizoen twee

In het eerste seizoen behandelt het duo al de meest beruchte zaken in de VS, zoals de Green River moordenaar uit Seattle die meer dan 49 vrouwen heeft vermoord tussen 1982 en 1984.

In seizoen twee zullen ze onder andere in aanraking komen met de beruchte Charles Manson. Een seriemoordenaar die echt heeft bestaan. Charles Manson wordt gespeeld door Damon Herriman. Hij speelt ook de gestoorde moordenaar in het aankomende Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino. In het tweede seizoen van Mindhunter zien we ook de case over de beruchte Atlanta Child Murders terug. Deze moorden vonden plaats in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia tussen 1979 en 1981. In deze periode werden minstens 28 kinderen, tieners en volwassenen vermoord. De meeste slachtoffers waren zwarte jongens. Uiteindelijk is Wayne Williams in 1982 levenslang opgesloten voor het vermoorden van twee mannen, maar er wordt door de politie gedacht dat hij verantwoordelijk is voor veel meer.

Op 16 augustus is het tweede seizoen te zien op Netflix. Check hieronder alvast de trailer.

Reageer op artikel:
Mindhunter seizoen 2 start volgende week en Charles Manson duikt op in de trailer
Sluiten