Microsoft ontwikkelt console waarop je alleen games kunt streamen

Redactie 24 jul 2018 Entertainment

Microsoft is hard op weg om het Netflix onder de games te worden. Met de Xbox Game Pass creëerden ze al een uitgebreide collectie aan games die je kunt spelen voor een tientje per maand en nu blijkt dus dat ze ook met een console bezig zijn die alleen nog maar games kan streamen.

Op de console stream je dus alleen maar games uit de cloud en dat betekent dus geen fysieke games. Hij moet uitkomen naast de traditionele opvolger van de Xbox One. Anonieme bronnen beweren tegenover Microsoft-fansite Thurrott dat deze nieuwe console onder de codenaam Scarlett wordt geproduceerd. Dan weet je dus wat je in de gaten moet houden.

Hardware

Het zal alleen wel een light versie worden van de opvolger van de Xbox One. De games spelen voor een deel thuis af op het apparaat en deels op een externe cloudserver. Dit kan betekenen dat de console minder krachtige hardware bevat, maar dan dus ook een stukje cheaper wordt. Je moet alleen wel echt altijd verbonden zijn met het internet om je games te kunnen spelen. Dus als je internet er dan uit ligt heb je echt even niks meer te doen om de tijd te doden.

Opvolger Xbox One

De opvolger van de Xbox One heeft wel gewoon de hardware waar die hard gamers naar verlangen. Ondanks dat Microsoft niet reageert op geruchten hebben ze tijdens de E3 wel laten weten dat ze werken aan een nieuwe generatie consoles. Beide apparaten komen waarschijnlijk in 2020 op de markt.

Foto: Max Pixel.

Reageer op artikel:
Microsoft ontwikkelt console waarop je alleen games kunt streamen
Sluiten