Horloges uit de legendarische collectie van Michael Schumacher worden geveild

Het klinkt ons mega goed in de oren, twee horloges van Michael Schumacher worden geveild. Mega vet toch! Bel je baas maar vast voor een vrije dag op 13 mei. Misschien handig om er een weekje van te maken, je moet namelijk wel helemaal naar Genève voor de veiling.

Het is dit jaar 30 jaar geleden dat Michael Schumacher zijn eerste zege behaalde in de Formule 1. Veilingshuis Christie’s besloot hierom, in samenwerking met de familie Schumacher, dat het hierom een mooi gebaar is om een aantal van de horloges te veilen. We verklappen vast: het gaat niet om de minste modellen.

Michael Schumacher

Racelegende is eigenlijk te min als je spreekt over Michael Schumacher. De voormalig Formule 1 coureur heeft in zijn carrière 306 races gereden waarvan hij er 91 heeft gewonnen. Hij heeft 7 kampioenschappen gewonnen en stond in totaal 155 keer op het podium. Lang geen gekke statistieken dus, daarbij komen ook een aantal prijzen kijken. Die prijzen zijn soms geld, kleding, dure auto’s of horloges. In die laatste categorie had Schumacher niks te klagen, want hij had ze in overvloed. Helaas eindigde de carrière van de racelegende in een deprimerend verhaal want hij is in 2013 verongelukt tijdens het skiën. Hij leeft nog wel maar is nooit meer de oude geworden.

Michael Schumacher

Horloges

Of je voor niks naar Genève zou rijden? Absoluut niet! Het zijn namelijk niet de minste klokjes die worden geveild. Het zou onder andere gaan om een Audemars Piguet Royal Oak. Dit horloge werd gemaakt in opdracht van Jean Todt, de mentor van de coureur. De klok was een cadeau voor het zesde kampioenschap van Schumacher, een mooi verhaal dus die de waarde van het veilingstuk omhoog brengt. In het horloge is ook het kenmerkende steigerende paard van het Ferrari-logo opgenomen. Hier blijft het niet bij. Er wordt ook een unieke F.P. Journe geveild. Deze klok beschikt ook over het Ferrari-logo en is voorzien van een persoonlijke gravering. Wat voor prijzen we op 13 mei kunnen verwachten is nog onbekend, maar we gaan ervan uit dat dit wel eens een historische veilig gaat worden.

Reageer op artikel:
Horloges uit de legendarische collectie van Michael Schumacher worden geveild
Sluiten