Met dit flyboard knal je door de lucht als Iron Man

redactie 18 dec 2016 Entertainment

Met de gave Flyboard Air knal je de lucht in als Iron Man. Dit is de bazen versie van een hoverboard, want hiermee zit je al snel op een paar meter hoogte. Je kunt tot maximaal 13 meter omhoog dus je hebt kans om een flinke smak te maken.

Het lijkt een beetje op de water jetpack flyboard die je wel vaker voorbij hebt zien komen maar nu heb je daar dus geen water meer voor nodig. Met deze machine kun je gaan en staan waar je wil. Franky Zapata heeft namelijk zelf al ruim twee kilometer afgelegd met dit ding en schoot over land en water met een snelheid van 56 kilometer per uur, hiermee haalde hij het tot de Guinness World Records.

Het flyboard wordt aangedreven door zes turbomotoren, vier in het board en twee aan de zijkanten. Elke motor produceert 200 pk dus in totaal bestuur je een combinatie van 1000 pk net een afstandsbediening, best netjes. Volgens Zapata kan zijn flyboard de idiote drie kilometer hoogte halen en heeft ‘ie een topsnelheid van bijna 150 kilometer per uur. Van ons mag hij dat best even testen. 

Reageer op artikel:
Met dit flyboard knal je door de lucht als Iron Man
Sluiten