Met deze 7 gouden tips ga je een heerlijke nachtrust tegemoet

Als je een beetje goed voor de dag wil komen is een goede nachtrust belangrijker dan je denkt. Na een goede nacht slaap zie je er beter uit, ben je fitter, scherper en effectiever. Helaas lukt het door onze drukke levens niet altijd om acht uurtjes slaap te pakken. Best wel zonde, want als je nog wat wil maken van je leven kun je maar beter topfit zijn. Om jullie te helpen zijn wij de wonder wereld van het slapen ingedoken. Na lang onderzoek hebben wij alle slaapgeheimen ontrafelt, met als resultaat deze 7 gouden slaaptips. Welterusten!

1. Zet je wekker
Je lichaam houdt van regelmaat en dat betekent dat je niet meer op zondagochtend tot twaalf uur in je nest moet blijven liggen. Zet voortaan je wekker en sta iedere dag om dezelfde tijd op. Je lichaam zal er aan wennen en zo wordt je elke dag een stuk lekkerder wakker.

2. Alleen nog maar een bakkie in de ochtend
Om wakker te blijven is een bakkie koffie altijd een goed idee en je moet het cafeïne houdende drankje ook lekker blijven drinken. Let alleen wel op wanneer je dat doet, want het duurt ongeveer een uur of zes voordat de cafeïne uit je lichaam is. Het is voor je nachtrust daarom een stuk beter om na vier uur de koffie en energiedrankjes te laten staan.

3. Sport je moe
Sporten is gezond. Het voorkomt stress, hartklachten, suikerziekte, zorgt ervoor dat je fit blijft en je gaat er beter van slapen. Als je moe en stres loos bent slaap je een stuk beter, dus het is een goed idee om je voor het slapen nog even in het zweet te werken.

4. Laat het slaapmutsje in de koelkast staan
Wij dachten altijd dat een stevige borrel de beste manier was om in slaap te komen, maar dat is niet helemaal waar. Tijdens het slapen begint je lichaam namelijk al met het verwerken van de alcohol. Het voelt dus misschien alsof je heerlijk hebt geslapen, maar je lichaam is keihard aan het werk geweest. Voortaan dus gewoon lekker nuchter naar bed.

5. Creëer je eigen dromenland
Geef je lichaam voortaan eens de tijd om lekker in slaap te vallen. Dim voordat je naar bed gaat de lichten, zet een ontspannend muziekje op en leg een extra kussentje in je nek. Zo kan je lichaam langzaam tot rust komen en ben je beter voorbereid op een goede nachtrust. Gewoon even een momentje voor jezelf.

6. Bedtijd
We hebben het al eerder gezegd: je lichaam houdt van regelmaat. Dat geld dus niet alleen voor het opstaan, maar ook het naar bed gaan. Vroeger kroop je altijd na Sesamstraat onder de wol en dat zou je nu gewoon weer moeten doen. Dus als er vanavond afgefloten wordt in de Champions League ga jij meteen je tandenpoetsen en naar bed.

7. Laat je telefoon met rust
Probeer het maar niet te ontkennen, want dit is iets dat we allemaal doen. Nog even voordat je gaat slapen Facebook checken en door Instagram scrollen. Het lijkt zo onschuldig, maar het is echt het slechtste wat je voor het slapen kan doen. Het licht van je telefoon laat je hersenen namelijk denken dat het dag is en daardoor maak je minder melatonine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je lekker kan slapen en is dus best belangrijk. Laat daarom je telefoon lekker op je nachtkastje liggen. Je hebt overdag namelijk meer dan genoeg tijd om je sociale honger te stillen.

Reageer op artikel:
Met deze 7 gouden tips ga je een heerlijke nachtrust tegemoet
Sluiten