Mercedes-Benz en Moncler bundelen de krachten in excentriek kunstwerk

In de geschiedenis van de auto-industrie hebben er talloze interessante collabs plaatsgevonden. Lamborghini met Versace, Bugatti met Hermès of Maserati met Ermenegildo Zegna, om maar een paar voorbeelden te noemen. Aan dat illustere rijtje kan een nieuwe interessante samenwerking worden toegevoegd, want Mercedes-Benz en Moncler hebben de krachten gebundeld door samen een excentriek kunstwerk te ontwikkelen.

Het is niet voor het eerst dat Mercedes-Benz aan kruisbestuiving doet met een fashion brand. Zo zagen we in het verleden al eens een schitterende klassieke Mercedes-Ben 300 SL by BAPE. Later volgde een Mercedes-Benz CLK500 Cabriolet met Armani. Dit keer is de samenwerking iets anders aangepakt. Nu geen special one-off van een specifiek model, maar hebben Mercedes-Benz en Moncler een fascinerend kunstwerk ontwikkeld, waarbij de G-Klasse model heeft gestaan voor dit project.

Mercedes Benz Moncler Mongo G
Foto: Mercedes-Benz

PROJECT MONDO G

Ze noemen het kunstwerk PROJECT MONDO G. Met deze symbiose wordt ingespeeld op het feit dat beide merken zich in de afgelopen decennia hebben ontwikkeld tot de absolute top van hun segment. Als je nagaat dat beide merken staan voor luxe, kwaliteit, design en innovatie, is deze samenwerking zo gek nog niet.

Om het kunstwerk vorm te geven is ervoor gekozen om een van de meest karakteristieke auto’s ter wereld als model te gebruiken. De G-Klasse is in de afgelopen 44 jaar uitgegroeid tot een van de meest populaire auto’s ter wereld. Teken de contouren van de Duitse terreinwagen en een kind (oké, met een beetje liefde voor auto’s) ziet direct dat het een G-Klasse betreft. In 1979 werd de bolide op de markt gezet als militaire terreinwagen, waarna het uitgroeide tot een icoon. Zeker toen in 2004 AMG zich ermee ging bemoeien en de G-klasse transformeerde in een pk-monster.

Mercedes Benz Moncler Mongo G
Foto: Mercedes-Benz

Iconische kunst

Maar wat gebeurt er met de G-Klasse als deze iconische merken de handen ineen slaan? Dan krijg je dus een futuristisch ontwerp als deze PROJECT MONDO G. Als iemand weet wat er hip is qua materialen, dan moeten het de ontwerpers zijn van Moncler. Dus zien we bijvoorbeeld veel metallic terug in het design. Zo is de offroader voorzien met elementen van de stijlvolle doch fameuze puffer jas van Moncler. De zachte en vloeiende lijnen die Moncler heeft toegevoegd zijn een fascinerend contrast met de robuuste en hoekige lijnen van de G-klasse. Het resultaat is een iconisch kunstwerk op wielen dat niet zou misstaan in de moderne kunstmusea van de metropolen van onze planeet. De boodschap: droom groot en genieten van de mogelijkheid om grenzeloos nieuwe dingen te ontdekken.

Zoute Grand Prix

Met een lengte van 4,6 meter, hoogte van 2,8 meter, een breedte van 3,4 meter en een gewicht van 2,5 ton kun je er niet omheen. De bezoekers van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist gaan de excentrieke collab sowieso niet missen, want het kunstwerk van Mercedes-Benz en Moncler zal van 5 tot en met 8 oktober te zien zijn op het mondaine autofestival. Aangezien de wereld van luxe bolides, kunst en lifestyle hier samenkomen, is dit voor Mercedes-Benz en Moncler de perfecte plek om de Mondo G aan het grote publiek te etaleren. Meer info over het extravagante design, check mercedes-benz.nl.

Reageer op artikel:
Mercedes-Benz en Moncler bundelen de krachten in excentriek kunstwerk
Sluiten