Een bijzonder zeldzame Mercedes-AMG One komt op de markt voor meerdere miljoenen

Er is wederom weer iets lijps op de markt verschenen: een vrijwel gloednieuwe Mercedes-AMG One, die voor het oprapen ligt bij F1rst Motors in Dubai. Ga er effe goed voor zitten, want aan deze hypercar hangt een flink prijskaartje van 5,4 miljoen dollar! Wij geven je alle ins-en outs van deze bolide.

Waarom al deze hype over de Mercedes-AMG One? Nou, deze Duitse schoonheid is ene blikvanger met een futuristische uitstraling, compleet met een massieve vleugel en actieve aero-elementen. Maar het gaat nier alleen om het uiterlijk: onder de motorkap beschikt hij over een van de Formule 1 afkomstige aandrijflijn. Met een 1,6-liter V-6 gecombineerd met vier elektromotoren, die maar liefst 1.049 paarden levert. Dat staat niet alleen op papier; de AMF One kan ik slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u gaan en een topsnelheid van 350 km/u halen. De auto heeft zelfs enkele snelheidsrecords voor productieauto’s op zijn naam staan, waaronder een rondetijd op Nürgurgring die een Porsche 911 GT2 RS Manthey in het stof achterliet.

Foto: F1rst Motors

Unieke bolide

Er zijn ooit 275 van deze krachtpatsers gemaakt en ze werden allemaal weggenomen voordat de productie zelfs maar in 2022 begon. Het exemplaar op de markt heeft nu een glanzend zwart exterieur over een zwart interieur, en nu wordt het interessant… er staat vermoedelijk nul kilometer op de teller! Bizar toch?

Foto: F1rst Motors

 Voor wat hoort wat

Maar voordat je gaat dagdromen over cruisen in deze hypercar, zet je schrap voor het prijskaartje F1rst Motors gooit de handschoen neer met een aardige 20 miljoen United Emirates Dirham – dat is 5,45 miljoen dollar in de goede oude VS. Het is het dubbele van de gerapporteerde oorspronkelijke prijs van 2,7 miljoen dollar. Een behoorlijke investering, hè?

Foto: F1rst Motors

Oh, en hier is een kleine realiteitscheck voor onze Amerikaanse vrienden: deze AMG One is niet legaal op de weg in de VS. Dus tenzij je van plan bent hem als een kunstwerk in je woonkamer tentoon te stellen, is het misschien een voor de internationale verzamelaars.

Foto: F1rst Motors

Mercedes-AMG One

Maar goed, voor de die-hard liefhebbers en verzamelaars onder ons is dit misschien wel het gouden ticket voor het bezitten van een van de technologische meest geavanceerde en zeldzame hypercars van onze tijd. Happy hunting!

Foto: F1rst Motors 
Reageer op artikel:
Een bijzonder zeldzame Mercedes-AMG One komt op de markt voor meerdere miljoenen
Sluiten