5 manieren om je hoofd helemaal leeg te maken en fit te worden

Bewegen om stress te verminderen, het is echt een ding. Bewijsstuk nummer één: een koud pilsje aan de lippen zetten tijdens een goede pot voetbal. Een minimale inspanning, maar het is technisch gezien wel beweging. Nu zijn er gelukkig ook een hoop manieren waarvan je geen dikke buik krijgt, sterker nog, je valt er van af. Als we toch stress aan het verminderen zijn en aan het sporten tegelijk, doe je dat liever niet in een knaloranje bomvolle gym. We geven je vijf manieren om het koppie helemaal leeg te maken bij een van de beste gyms van ons land: David Lloyd Clubs.

1. Yoga

Ze zien er altijd verdacht kalm en collected uit, die ‘yoga-mensen’ in het park. Tja, zal vast geen toeval zijn. Het uiteindelijke doel van yoga is niet alleen het trainen van je biceps, maar ook het trainen van je koppie. Door zó intens bezig te zijn met je ademhaling kun je veel meer in het moment leven, als je dit trucje in het dagelijks leven ook toepast zul je veel beter om kunnen gaan met stress.

David Lloyd

2. HIIT

Wees maar niet bang, niemand gaat je slaan en die bokshandschoenen kun je ook gewoon thuis laten. HIIT staat voor ‘High-Intensity Interval Training’. Voor de taalknobbels onder ons: inderdaad, dat betekent een intense training met intervallen. Het idee is dat je je hartslag door het dak heen werkt en dat afwisselt met korte rustmomentjes. Je kunt het gewoon doen met je eigen lichaamsgewicht dus je hebt geen excuusjes om het niet te doen. Na een lange dag kan HIIT je helpen focus en motivatie te vinden, positieve dingen!

3. Hardlopen

Geloof ons, ook hardlopen kan een positieve ervaring zijn. Ja, je gaat je kapot zweten en je voelen als een adem-happende vis op het droge, maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Daarnaast is het een goedkope manier om je te voelen alsof je aan het spacen bent. De befaamde ‘runners high’ is echt en hij is heerlijk. De mentale kant van het verhaal is dat het gaat helpen je mentale uithoudingsvermogen ook te trainen, die smakkende man in de trein ga je beter kunnen handelen en opgeven is verleden tijd.

4. Boksen

Nu mag je wél die handschoenen uit de kast halen, blaas het stof eraf en ga heerlijk beuken. Het wordt steeds populairder en nu is het ook voor jou tijd om eens te gaan starten. Naast dat je een brede machoman wordt is boksen ook een goede manier om opgekropte angst, stress en woede om te zetten in iets positiefs. Mep het er allemaal uit!

David Lloyd
Foto: Unsplash

5. Zwemmen

Spetter pieter pater, maak zelfs Alfred Jodocus Kwak jaloers op je zwemskills. Door je te focussen op de langzame, vloeiende bewegingen en je ademhaling ga je je meer ontspannen voelen en rust creëren in je bol. Prettige mensen, die zwemmers!

David Lloyd

Als we eenmaal de stap hebben genomen om daadwerkelijk te gaan sporten, mogen we het best een beetje comfortabel voor onszelf maken toch? Al deze oefeningen kun je doen bij David Lloyd Clubs en daarna kun je altijd nog lekker een potje tennissen op hun fraaie banen. Daarnaast zijn er ook zwembaden en die zijn ook lekker om gewoon in te chillen als je niet aan het sporten bent. De Lloyd clubs gaan je echt extra helpen om te zorgen dat je morgen weer helemaal voldaan en zonder opgekropte woede op je werk aankomt. Tel uit je winst!

Reageer op artikel:
5 manieren om je hoofd helemaal leeg te maken en fit te worden
Sluiten