7 redenen waarom je naar Melt Festival moet

Langzaam maar zeker begint de zomer te naderen. De tijd van zwembroeken, biertjes op het terras en het festivalseizoen. En wat is er mooier dan een zomers festivaldagje? Een meerdaags festival! Er valt nogal wat te kiezen tegenwoordig. Maar wij pikken er graag een pareltje voor je uit: Melt Festival in Duitsland. Het festival waar elke elektronische muziekliefhebber een keer geweest moet zijn. Hier 7 redenen waarom je daar deze zomer naartoe moet.

1. Locatie

Elk jaar wordthet industriële Ferropolis-terrein omgetoverd tot een danswalhalla dat zijn weerga niet kent. Serieus, er bestaat geen vettere dansomgeving dan dit. Zeker in de nacht voel je hier de magie. Die lichten in de enorme kranen, de spuwende vuurballen, de bonkende techno die tegen de muren beukt bij de Big Wheel stage. En dan het opkomende zonnetje bij het strandje als de nacht op z’n einde loopt, terwijl een of andere wereldklasse dj een extreem vet nummer opzet. Op dat moment is het leven helemaal af.

When the darkness comes to Ferropolis, it's lighting up ??#melt2017 ?@stephanflad • • • #meltfestival #ferropolis #melt #festivallocation #festivalsite #throwbackthursday #tbt #beauty #lights

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on

2. Line-up

Wie van elektronische muziek houdt, die moet verplicht een keer bij Melt geweest zijn. Hier komt elk jaar weer het beste uit de house- en technowereld bijeen waarbij je de blaren op de voeten kunt dansen. Dit jaar mag je je verheugen op Nina Kraviz, Jon Hopkins, Ben Klock, The Black Madonna, Fatima Yamaha (aka Bas Bron van De Jeugd), Adriatique, Andhim en Adana Twins. Verder ook andere gruwelijke acts als The Xx, Tyler The Creator, Florence + The Machine en Mura Masa. Dat wordt keuzes maken jongen.

…what a night! And that was just the pre party! ??#20yearsofmelt#melt2017#sleepless ?@stephanflad • • • #meltfestival #fatboyslim #normancook #ferropolis #melt #festival#festivalsummer #festivalseason#festivallineup #festivallocation #festivalsite

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on

3. Non-stop party op Melt Festival

Als je zou willen, dan hoef je hier een heel weekend niet te slapen. Dit gaat namelijk non-stop door. In Nederland houdt het festijn meestal wel op rond 5 uur in de ochtend, bij Melt gaat het officiële programma door tot 7 uur ’s ochtends, waarna iedereen nog vrolijk doorgaat bij de Sleepless floor. Er zijn weinig dansvloeren zo berucht als de sleepless floor van Melt. Donderdagavond start het, waarna het maandagochtend rond een uurtje of 12 pas weer dichtgaat. In de tussentijd heb je non-stop muziek. Het is een festivalletje op zich, net buiten de ingang van Melt. Een klein strandje, een barretje, een heuveltje, een ultieme geluidsinstallatie met in alle hoeken een enorme box en een bonte verzameling feestneuzen. Het moge duidelijk zijn: hier kun je ongegeneerd nachten doorhalen zonder dat iemand daar een probleem mee heeft.

From sunset to dawn and back again! ?Running order now online (Link in Profile-Bio) #melt2017 #20yearsofmelt • • #meltfestival #ferropolis #melt #festival #festivalsummer #festivalseason #festivalfever #lineup #festivallineup #music #meltstage #medusa #bigwheel #gremminbeach #meltselektor #sleepless #sisyphos #forest

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on

4. Weertje + meertje

Niet alleen het festivalterrein is epic, de hele omgeving is chill. Melt Festival ligt pal aan een meertje, waardoor verkoeling altijd dichtbij is. Melt vindt plaats in het derde weekend van Juli (13-15 juli) en ligt op twee uurtjes rijden van Berlijn (landklimaatsj), dus je hebt een soort van goed weer garantie. Tuurlijk kan er wel eens een buitje vallen, maar over het algemeen is het gewoon altijd goed weer. Mocht je de tent uitbranden dan kun je altijd met je luchtbed naar de bosjes verhuizen.

The lights of Big Wheel #melt2017 #20yearsofmelt #repost @yvettedewit • • #meltfestival #ferropolis #festival #musicmonday #mondaymotivation #motivationmonday #memories #bigwheel #stage #techno

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on

5. Relatief cheap festival

Waar je bij Lowlands 200 euro moet aftikken voor een kaartje, kost Melt slechts 130 euro. Natuurlijk moet je er ook nog naartoe, maar dat is juist een mooi onderdeel van je vakantie. Een roadtrip kunnen we daarom alleen maar van harte aanbevelen. Als je zeven uur in de auto zit (valt ook best mee) heb je namelijk het gevoel dat je écht even weg bent uit Nederland. Verder zijn de biertjes en het eten ook prima te betalen. Mocht je nog een paar extra vrije dagen over hebben, plak er dan nog drie nachtjes Berlijn aan vast voor de optimale after-chilling. Al is het maar voor het bed.

When your mood fits the atmosphere.?? #facesofmelt #20yearsofmelt #melt2017 ?@johannes_riggelsen • • • #meltfestival #ferropolis #melt #festival #festivalsummer #festivalseason #festivallocation #festivalsite #kiss #girls #wednesday

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on

6. De mensen

Het is een bont gezelschap, daar op Melt. De basis van deze mooie partymix wordt gevormd door Duitsers, Nederlanders en Engelsen. Maar verder kun je ook backpackende Australiërs tegen het lijf lopen. Van echte techno in je kanes fanaten tot de meest excentrieke Berghain paradijsvogels. Het loopt er allemaal vrolijk door elkaar heen met een gemeenschappelijke deler: genieten.

From sunset to dawn and back again at Gremmin Beach! Only two months to go ?(Full Info & Ticketlink in Profile-Bio) #melt2017 #20yearsofmelt #repost @ac.travel • • #meltfestival #ferropolis #melt #festival #festivalsummer #festivalseason #festivalsommer #music #sunset #explore #countdown #music #musicfestival #summer

A post shared by Melt Festival (@meltfestival) on

7. Weekendje van de wereld

Wil je echt een weekendje even uitklokken van de wereld? Dan is Melt de ultieme uitvalsbasis. Niets hoeven, alles mogen, dansen tot de zon opkomt, ontbijten met een wodka cola en een broodje döner, naar bed gaan met een biertje en een hasjjoint, wakker worden in een meertje, bruin bakken in de zon, van de beste muziek genieten, interessante mensen kijken en dat drie dagen lang. Hier heerst het gevoel van complete vrijheid. Hedonisme in z’n puurste vorm. En ja, je kunt er zelfs de toekomstige moeder van je kinderen ontmoeten. Dus trommel als de sodemieter je vrienden op en plan het weekend van je leven in.

Melt Festival vindt plaats op 13, 14 en 15 juli in Gräfenhainichen in Duitsland. Hier boek je tickets voor Melt Festival.

Foto: Melt
Tekst: Chris Riemens

Reageer op artikel:
7 redenen waarom je naar Melt Festival moet
Sluiten