In mei vloeit de alcohol rijkelijk op het Gin Festival in Amsterdam

Redactie 5 feb 2018 Entertainment

Heb je altijd al een festivalletje willen pakken waar de liters Gin, Tonic en Jenever je letterlijk om de oren vliegen? Dan hebben we een heugelijk nieuwtje voor je. In mei vindt namelijk het Gin Festival plaats. Tijdens dit festival vloeit de alcohol rijkelijk en staat de complete dag in het teken van, hoe kan het ook anders, drank. Kom maar op.

De alcoholische fissa vindt op 18 en 19 mei plaats om 15.00 en duurt tot een uurtje of 22.00 in het Undercurrent gelegen op het NDSM-terrein in Amsterdam. Dankzij een speciale veerdienst die is ingezet tussen het Centraal Station (Pier 3) en het festival, moet ook het komen en gaan geen probleem zijn. Super Early Bird tickets zijn nu hier te koop op de website voor 19 euro en gaan aan de deur uiteindelijk 32,50 euro kosten.

Zelfs over passende munten is nagedacht. Geen Bitcoins, maar GinCoins zijn de munten waarmee je alle alcoholische versnaperingen kunt halen. Ook krijg je een special tasting-glas bij binnenkomst. Het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen en bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met de passende munten. Deze GinCoins zijn op het terrein te koop.

Tijdens het festival zullen verschillende sprekers uit binnen- en het buitenland vertellen over de passie die ze hebben voor de drank. Hierbij komt zo ongeveer alles wel aan bod. Van het ontwikkelen, distilleren, verpakken tot de geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails. Interessant zat als je ’t aan ons vraagt. Met meer dan 150 verschillende gins, jenevers, ambachtelijke wodka’s, foodtrucks en een agave bar met de beste tequila’s én mescals wordt dit een festivalletje om niet meer te vergeten! Hier haal je tickets.

Gin Festival Gin Festival

Foto’s: Gin Festival, Ming Chao

Reageer op artikel:
In mei vloeit de alcohol rijkelijk op het Gin Festival in Amsterdam
Sluiten